1 min. čitanja

MORH raspisao natječaj za prijam vojnika-mornara u djelatnu vojnu službu

MORH raspisao natječaj za prijam vojnika-mornara u djelatnu vojnu službu
Foto: HRM/ D. Mišić

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu 2. lipnja javni natječaj za ugovorni prijam vojnika-mornara u djelatnu, odnosno profesionalnu vojnu službu.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 200 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika-mornara, kojima služba počinje 6. srpnja ove godine.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani Zakonom o službi u Oružanim snagama RH.

Kandidati za prijem vojnika-mornara moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

–      najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje

–      najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine

–      uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici-mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama RH i Odlukom o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme.

Ove potonje odnose se na psihičku i fizičku spremu te da nisu kažnjavani i da ispunjavaju sigurnosne kriterije za prijam u djelatnu vojnu službu.

Svi zainteresirani kandidati prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja mogu podnijeti područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili direktno Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr.), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.