1 min. čitanja

MORH: “Prihvaćen je Plan protuminskog djelovanja za 2022.”

MORH: “Prihvaćen je Plan protuminskog djelovanja za 2022.”
Foto: Hrvatski Crveni Križ

Vlada RH u petak je usvojila Plan protuminskog djelovanja za 2022. te Odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u međunarodnoj vježbi NATO-a o upravljanju kibernetičkim prijetnjama (CYBER COALITION 22), priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Dio Plana protuminskog djelovanja je i Plan razminiranja vojnih lokacija i građevina u 2022. godini.

Razminiranje vojnih lokacija i građevina provodi Inženjerijska pukovnija Hrvatske kopnene vojske. Planirana je provedba zadaća razminiranja u vojnim lokacijama koja uključuje i zadaće tehničkog izvida više od 402 tisuće četvornih metra minski sumnjivog prostora, rekao je na Vladinoj sjednici ministar obrane Mario Banožić.

Financijska sredstva za provedbu Plana osigurana su u Državnom proračunu u iznosu od oko 4,4 milijuna kuna. Vojne zadaće razminiranja provodit će se na vojnim poligonima u Slunju i Cerovcu te u vojarni u Zemuniku Donjem.

S ciljem uvježbavanja koordinacije između NATO tijela i nacionalnih tijela država članica Sjevernoatlantskog saveza te partnerskih država, kod odgovora na kibernetičke prijetnje i njihovih sposobnosti, Republika Hrvatska sudjelovat će u međunarodnoj vježbi o upravljanju kibernetičkim prijetnjama NATO-a CYBER COALITION 22, navode iz MORH-a, prenosi HRT.

Ministarstvo obrane RH koordinirat će vježbe na nacionalnoj razini, a u njima će sudjelovati nadležna ministarstva i druga državna tijela. Ovom su odlukom određene zadaće svih ministarstava i državnih tijela koja će biti obuhvaćena ovom vježbom”, istaknuo je ministar.

Radi suradnje između državnih tijela i nacionalne industrije u području kibernetičke obrane, u vježbi će sudjelovati i predstavnici privatnoga sektora, priopćio je MORH.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.