1 min. čitanja

MORE SE DIGLO 70 CM Preplavljene rive, silovito nevrijeme na Jadranu!

MORE SE DIGLO 70 CM Preplavljene rive, silovito nevrijeme na Jadranu!
Foto: Dalmacija danas

Ciklonalni centar premješta se preko Jadrana, a fronta je u večernjim satima prešla preko Dalmacije, donoseći kišu, pljuskove i grmljavinu.

U dijelovima Dalmatinske zagore do 20 sati palo je preko 40 litara kiše po kvadratnom metru, no uz obalu i na otocima količine kiše bile su znatno manje.

Ciklonalni centar donio je i najniži tlak zraka ove godine. Najniži je bio na sjevernom Jadranu, gdje se spustio ispod 985 hektopaskala. Niski tlak donio je pojavu ciklonalne plime, odnosno dizanje razine mora i plavljenje nižih dijelova obale, piše Dalmacija Danas.

Nakon što je more poplavilo dio rive u Vodicama i Kaštelima, oko 19 sati poplavila je i splitska Riva. Plavljenje nižih dijelova obale nema veze s kišom, nego podizanjem razine mora uslijed niskog atmosferskog tlaka.

Prema mareografu, more se u Splitu u večernjim satima diglo nešto više od 70 centimetara iznad prosječne razine. Uz vrlo jaku oštrijadu s udarima od skoro 100 km/h, valovi su prebacivali more na Rivu, a kratkotrajno su ga dobacivali sve do prvih kafića.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.