1 min. čitanja

Montažni lučki objekt kraj Pozdrava suncu u Zadru se raspada

Montažni lučki objekt kraj Pozdrava suncu u Zadru se raspada
Foto: Google Street View / Screenshot

ZADAR – Montažni objekt tzv. carinskog paviljona na Istarskoj obali u Zadru, u jako je lošem stanju. Riječ je o objektu koji je montiran prema projektu uređenja partera Istarske obale s Pozdravom sunca koji je 2007. godine ugovoren za nevjerojatnih 50 milijuna kuna. Projekt potpisuje Nikola Bašić koji je slavu stekao s instalacijama na tom dijelu rive. On je tada kao i sada dio lučkog područja kojim gospodari Lučka uprava Zadar (LUZ).

Carinski paviljon kao dio tog projekta bio je funkcionalno neprihvatljiv službama koje su u njega morale useliti. Carina i pomorska policija trebali su biti dislocirani iz svog prostora preko puta ceste, piše 057. info. Oni su u tom objektu bili neko vrijeme kako bi obavili nadzor na međunarodnoj liniji za Anconu dok stalni granični prijelaz nije ukinut te preseljen u Gaženicu. Međutim, ostala je ograda koja je štitila granični prijelaz koji to odavno nije zbog čega „bode oči”. Ne samo zato što se radi i atraktivnoj zoni Grada već se tom ogradom ograničava pristup moru.

Foto: Tomi Burčul / 057.info

Što će biti s carinskim paviljonom koji tako gordo zvuči, a grozno izgleda?

– Trenutno bivši carinski paviljon služi kao povremeni nadzorni punkt Lučke uprave Zadar. Zajedno s akademikom Nikolom Bašićem , projektantom cijelog tog prostora, koji je uz “morske orgulje” i “pozdrav suncu” projektirao i carinski paviljon, krenuli smo u iznalaženje prijedloga za uređenje dijela Istarske obale na kojem se trenutno nalazi i spomenuti objekt, najavio je ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

Na dodatno pitanje, kako je moguće uređivati već uređeno i to lučko područje, s iste adrese odgovor nije stigao.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.