2 min. čitanja

Mladi Zadrani pomeli konkurenciju na županijskom U-21 prvenstvu u ribolovu štapom iz brodice

Mladi Zadrani pomeli konkurenciju na županijskom U-21 prvenstvu u ribolovu štapom iz brodice
Foto: Kažimir Škrbić

VIR – Na Viru je jučer održano Županijsko U-21 ribolovno prvenstvo štapom iz brodice, na kojem su ukupno ulovljene 162. ribe težine 10.248 grama. Mladi Zadrani apsolutni su pobjednici natjecanja.

Mladi i nadareni udičar Luka Mužanović iz zadarskog Zubaca, pobjednik je Županijskog U-21 ribolovnog prvenstva štapom iz brodice koje se u nedjelju održalo na otoku Viru. Iza sebe je ostavio klupske kolege i mlade reprezentativce Antonija Franića i Martina Ćurka na drugom i trećem mjestu, pa je okus pobjede za zadarske udičare bio dodatno ukrašen medaljama srebrnog i brončanog sjaja.

Foto: Kažimir Škrbić/ Pobjednici

Na četvrtom mjestu bio je Roko Pešut iz benkovačke Sipe, dok su se na preostala tri mjesta u konačnom poretku smjestila još trojica udičara iz Zubaca i Sipe.

Ukupno su ulovljene 162 ribe težine nešto veće od 1o kilograma, a pobjednik Mužanović je, unatoč nesnosnoj vrućini, uhvatio 25 riba težine 2.388 grama s najvećim primjerkom arbuna teškog 241 gram. Srebrni Franić ulovio je čak 44 ribe, ali je njegov ulov bio nešto lakši (2.066 grama), dok je brončani Ćurko ulovio 22 ribe ukupne težine 1.951 gram.

Foto: Kažimir Škrbić

Medalje su se dijelile i u momčadskoj konkurenciji, pa su Zadrani Franić i Ćurko otišli doma sa zlatom, Mužanović i Ivan Raspović vraćaju se u Zadar sa srebrnom medaljom, dok Pešut i Gabrijel Žepina u Benkovac nose broncu.

Nastupilo je sedam udičara iz Zubaca i Sipe u prijateljskoj atmosferi, ugodnom okruženju otoka Vira i obližnje konobe, gdje je odrađeno vaganje, ručak i svečanost dodjele medalja.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.