1 min. čitanja

Mladi iz Portugala, Španjolske i Italije okupili se u Šibeniku

Mladi iz Portugala, Španjolske i Italije okupili se u Šibeniku
Foto: Grad Šibenik

U sklopu projekta „Youth awareness of the EU system: EU policies and youth participation good practices exchange“ 30 mladih iz Portugala, Španjolske i Italije gostovalo je u Šibeniku od 8. do 12. listopada te raspravljalo o demokratskoj participaciji u svojim lokalnim zajednicama te načinima informiranja mladih o sudjelovanju na nadolazećim Europarlamentarnim izborima.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio je prisutne mlade na tvrđavi sv. Ivana te im objasnio kako je prostor gdje se nalaze jedna od četiri šibenske tvrđave, a koja je posljednja obnovljena uz pomoć EU sredstava.

- Šibenik ima dva UNESCO-va spomenika, što nas svrstava u rijetke takve gradove u svijetu, a imamo i dva nacionalna parka. Lako se možete vratiti jer Šibenik blizu ima i dva aerodroma, zadarski i splitski. Želim da vam, osim radnog dijela, i slobodne aktivnosti prođu u zabavi i veselju - poručio je zamjenik gradonačelnika Mileta dodavši kako Šibenik ima jako razvijene udruge civilnog društva, posebice one koje se bave mladima, a njihov rad je prepoznat u nacionalnim i europskim okvirima.

Foto: Grad Šibenik

Projekt okuplja šest partnera iz četiri europske zemlje među kojima su Grad Cuenca (Španjolska), udruga ''Check-IN'' (Portugal), Unione degli assessorati delle politiche socio-sanitarie, del istruzione e del lavoro (Italija), udruga ''AMS'' (Italija), udruga mladih ''Mladi u EU'' (Hrvatska) i Grad Šibenik (Hrvatska).

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.