Mjesni odbor Ilovika: “Ministar Butković je otkazao sastanak oko Mrtvaške – Pametnome dosta!”

MALI LOŠINJ – Vijeće mjesnog odbora Ilovik izvijestilo je javnost da je ministar Oleg Butković otkazao sastanak kojeg je, kako kažu, zakazao za nedjelju 5. lipnja u zgradi Primorsko-goranske županije u Rijeci na temu luke Mrtvaška.

– Pretpostavljamo da je razlog otkazivanja revolt prikazom točnih činjenica koje smo naveli u svojem odgovoru i najavi dolaska na sastanak – tumače predstavnici stanovnika Ilovika i nastavljaju:

– Prilikom zakazivanja sastanka koji se trebao održati 21.4.2022. bili smo zamoljeni da taj sastanak ne najavljujemo u medije, što smo u cijelosti ispoštovali, ali unatoč tome, ministar Oleg Butković i župan Zlatko Komadina, na sastanak nisu došli.

Sada, kada smo u najavi sastanka vrlo egzaktno naveli činjenice koje su prethodile i naše stavove, odnosno zahtjev da se sastanak održi u uskom krugu ljudi koji imaju mandat donositi odluke, ponovno se sastanak otkazuje.

Time se potvrđuje da su svi naši navodi koje smo iznijeli u odgovoru na poziv na sastanak točni, odnosno da niti ministar, a niti župan suštinski nemaju nikakvih konkretnih prijedloga niti nude konkretna rješenja za problem Mrtvaška, već su ciljevi sastanka stvaranje privida u javnosti i medijima da Ministarstvo i Županija pokušavaju riješiti problem, ali da eto Ilovčani ni jedno rješenje (koje se uopće ni ne nudi!) ne prihvaćaju, što bi trebalo proizvesti društvenu osudu Ilovčana i reakciju represivnog aparata – kažu u Vijeću mjesnog odbora Ilovik te priopćenje zaključuju s “Pametnome dosta!”.

Podsjetimo, na sastanku resornog ministra, primorsko-goranskog župana i gradonačelnice Lošinja koji je u sjedištu Primorsko-goranske Županije održan prije nekoliko dana zaključeno je da nema odustajanja od zacrtanog projekta rekonstrukcije luke u uvali Mrtvaška. Ocijenili su kako je riječ o strateški važnom infrastrukturnom projektu za bolje prometno povezivanje kvarnerskih otoka kao i buduće “plave magistrale”.

Ministar mora Oleg Butković nije sretan što stanovnici Ilovika opstruiraju projekt, rekavši da je u pitanju jedinstven slučaj.

–  Jako puno gradimo i na otocima i na obali na oduševljenje lokalnog stanovništva. Svi pozdravljaju nove rive i luke jer to donosi bolje i sigurnije brodske veze, zato sam iskreno zatečen ovom situacijom u Mrtvaškoj – rekao je ministar te dodao da je riječ o projektu koji se financira europskim sredstvima, u kojem su poštovane sve zakonske procedure i oko kojeg od strane OLAF-a prema ministarstvu nije upućen niti jedan upit. Podsjetio je da projekt uključuje i izgradnju državne ceste od Malog Lošinja do uvale Mrtvaška za što će ministarstvo osigurati financiranje.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MRTVAŠKA IDE DALJE Ministar, župan i gradonačelnica žele razgovarati sa stanovnicima Ilovika