2 min. čitanja

Mjesec dana dijeli nas od 25. izdanja legendarne Fiumanke!

Mjesec dana dijeli nas od 25. izdanja legendarne Fiumanke!
Foto: Fiumanka

Jedra se podižu točno 15. lipnja u 12 sati i to na Dan grada Rijeke i blagdan njezinog zaštitinika sv. Vida.

Regata je prvi puta organizirana 2000. godine kada se na moru ispred Rijeke okupilo 114 jedrilica. U to je vrijeme Fiumanka bila najmasovnija hrvatska regata, a s godinama je nastavila rasti, razvijati se i graditi svoju međunarodnu prepoznatljivost sve do danas. Njezina su se jedra snažno utisnula u identitet grada, važnog pomorskog odredišta i najveće hrvatske luke. Rijeka je kroz povijest bila središte trgovine, brodogradnje i pomorstva, a Fiumanka joj je iznova dala poticaj u okretanju prema moru.

Fiumanka je više od jedrenja i regate, događaj koji spaja ljude kroz ljubav prema moru. Uz sportski, Fiumanka donosi i bogat zabavni program pa u danima oko regate Rijeka postaje živahno odredište s mnoštvom posjetitelja koji uživaju u atmosferi primorskog i pomorskog grada. Priču o njoj prenose njezini brojni sudionici, kroz svoje dogodovštine na regatnom polju, zajedničke trenutke, zanimljive susrete i nova prijateljstva.

Jedrenje na 25. Fiumanki i ovoga puta začinit će dobra zabava i stvaranje novih prijateljstava pa i poslovnih veza u opuštenoj atmosferi. Uz glazbene programe na više lokacija, gledt će se i nastup naše nogometne reprezentacije na UEFA Euro 2024. odmah nakon završetka regate, na velikom ekranu postavljenom na središnjem gatu u gradskoj luci.

Imaš barku, imaš jedro - prijavi se!

Ono što je posebno važno naglasiti o Fiumanki i što je izdvaja od drugih velikih regate je to što je u potpunosti besplatna. Svi koji imaju barku s jedrom mogu se prijaviti. Regata nema kotizaciju, uz ovjerenu prijavu, jedrilicama koje dođu na Fiumanku osiguran je besplatan vez u gradskoj luci, a svaki sudionik koji odjedri regatu dobiva i službenu majicu, kao uspomenu na sudjelovanje.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.