3 min. čitanja

MISTERIOZNA SUNČALIŠTA Nitko "ne zna" tko ih je postavio, Općini Pakoštane naređeno uklanjanje

MISTERIOZNA SUNČALIŠTA Nitko "ne zna" tko ih je postavio, Općini Pakoštane naređeno uklanjanje
Foto: Čitateljica

PAKOŠTANE - U mjestu gdje svatko svakoga zna, nitko ništa ne zna kad su protuzakonite radnje u pitanju. U normalnom društvu sasvim dovoljno za smjenu vlasti, no ne i ovdje. Naime, kako nam javljaju čitatelji, u mjestu Drage, uz znanje općinskog načelnika postavljeno je bespravno više montažnih sunčališta, a neka od njih dovode se u vezu s njegovim bliskim suradnikom i zaposlenikom Općine.

Da je upoznat s ilegalnim radnjama na području Pakoštana, potvrdio nam je tamošnji načelnik Milivoj Kurtov, no pretpostavljate, niti je on, niti itko od njegovih komunalnih redara išta vidio, čuo, a kamoli znao dok prijava nije došla s treće strane. Također, kako nisu uhvatili nikoga na djelu, pretpostavka da su obalu u Pakoštanima devastirali svemirci jednako je logična, kao da je to napravio i vlasnik lokalnog kampa, inače brat gore navedenog zaposlenika Općine i Kurtovog bliskog suradnika. Naprotiv, požalio nam se i na činjenicu da ljudi uvijek za sve uvijek krive načelnika i Općinu.

O divljanju po Dragama oglasilo se i Ministarstvo mora, čiji odgovor prenosimo u cijelosti:

"Ovlaštene osobe Lučke kapetanije Zadar su slijedom zaprimljene prijave, uz nazočnost predstavnika općine Pakoštane, obavile inspekcijski nadzor.

Inspekcijskim nadzorom nije bilo moguće utvrditi počinitelja te je Općini Pakoštane, koja upravlja pomorskim dobrom u općoj uporabi, naloženo uklanjanje drvenog sunčališta koje je izgrađeno bez potrebnih akata za gradnju", odgovorili su iz Ministarstva.

No osim drvenih sunčališta, tu su još i ovi ilegalni betonski mulovi i zidovi gotovo uz samu obalnu crtu, a sumnja prijavitelja ide u sam vrh Općine.

Svakako ćemo na konkretnim odgovorima i rušenju bespravno sagrađenih objekata inzistirati, a čekamo i odgovor svježe nabrijanog Državnog inspektorata koji je (napokon) odlučio demonstrirati silu i rušiti ono što divljaci bez ikakvog reda i zakona po obali grade.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Niču sunčališta, zidovi i terase na moru u Dragama i Pakoštanima - Jedan od devastatora brat zaposlenika općine?
Divljanje na pomorskom dobru i uz njega nastavlja se diljem obale, a kako se bliži ljeto, tako je i građevinska mehanizacija sve češće u pogonu, najčešće i nažalost na štetu prirode i zdrave pameti. U iščekivanju novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, odlučili smo se na
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.