Ministrica turizma i sporta primila Dinu Levačić

ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, u utorak je u Zagrebu primila Dinu Levačić, našu sjajnu daljinsku plivačicu koja je nedavno ostvarila povijesni pothvat preplivavši sedam svjetskih tjesnaca, poznatijih kao Oceanovih sedam.

Mlada Splićanka postala je najmlađa žena i tek 23. osoba na svijetu kojoj je uspjelo ostvariti to postignuće koje je uključivalo preplivavanje prolaza Cataline u Kaliforniji, kanala La Manche, prolaza Moloka'i na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarskih vrata, Sjevernog kanala između Sjeverne Irske i Škotske te kao posljednjeg Cookov prolaz, kojeg je preplivala 14. ožujka 2023. godine.

- Još jednom od srca čestitke Dini na ovom izvanrednom postignuću. Bilo mi je zadovoljstvo čuti njezina iskustva koja je doživjela na ovim pothvatima te sam sigurna kako će i u budućnosti nastaviti ostvarivati velike rezultate. Želim joj puno sreće i uspjeha u daljnjim izazovima, a Ministarstvo turizma i sporta će joj nastaviti pružati podršku na njezinom putu - rekla je Brnjac uz koju su na prijemu bili i državni tajnici Tomislav Družak i Josip Pavić te glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Dinu Levačić već u svibnju čeka tradicionalna humanitarna utrka Sv. Duje, nakon čega u lipnju na Visu i Biševu provodi Plivačko-ekološko-edukativni projekt Sredozemna medvjedica, čiji je cilj osvještavanje o bitnosti očuvanja staništa sredozemnih medvjedica te njih samih kao i promocija bavljenja tjelesnom aktivnošću i njezine dobrobiti za mentalno zdravlje.

U kolovozu Dina se sprema na preplivavanje Bristolskog kanala, u dužini 27 kilometara, koji zajedno sa Sjevernim kanalom i kanalom La Manche čini originalnu Trostruku krunu što je do sada uspjelo ostvariti samo 6 osoba na svijetu.

Milanović primio plivačicu Dinu Levačić i čestitao joj na ogromnom uspjehu
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu mladu solinsku daljinsku plivačicu Dinu Levačić i njezine roditelje koji su se upravo vratili s Novog Zelanda, gdje je Dina ostvarila senzacionalan uspjeh preplivavši Cookov prolaz, posljednji kanala koji joj je nedostajao u kolekcij…

I.G.