4 min. čitanja

Ministar Butković u obilasku lučkih projekata na području Šibensko-kninske županije

Ministar Butković u obilasku lučkih projekata na području Šibensko-kninske županije
Foto: Promo

ŠIBENIK - Potpredsjednik Vlade i Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji ravnateljice Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Jadranke Fržop, župana Šibensko-kninske županije dr. sc. Marka Jelića, obišao je danas lučke infrastrukturne projekte na području Šibensko-kninske županije.

Svoj posjet Županiji ministar Oleg Butković započeo je u Rogoznici gdje je u tijeku projekt uređenja dijela obale u Rogoznici  - obuhvat 3. Riječ je o jednom od ukupno četiri projekta lučke infrastrukture na području Šibensko-kninske županije u koje se trenutno ulaže više od 4,5 milijuna eura.

- U završnoj fazi projekta koji se sastojao od tri faze, predmet ovog dijela projekta je izgradnja obale i obalne prometnice tj. proširenja postojeće prometnice u Rogoznici ukupne dužine cca. 150,00 m. Ukupna površina zahvata iznosi cca. 678,00 m2 od čega 600,00 m2 novoforimrane obale sa zelenim površina dok preostala površina otpada na površine namijenjene za prometnicu, a osim obnove i rekonstrukcije obale uključuje i proširenje ceste.

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop naglasila je kako se ovaj projekt izvodi u suradnji s Općinom Rogoznica te da je Ugovor o građenju potpisan u svibnju 2023. g. sa Zajednicom ponuditelja Graditelj svratišta d.o.o. iz  Zagreba i Obrtom za hidroradove Sagena na rok izvođenja od 9,5, mjeseci odnosno do lipnja 2024.g. kada se očekuje završetak radova. 

Radove na ovom projektu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancira u iznosu od 700.000,00 eura. 

U obilasku je sudjelovala i načelnica Općine Rogoznica Anita Živković koja je istaknula kako će se Rogoznička obala po završetku radova u potpunosti preurediti u prostor s obnovljenom i proširenom obalom te uređenom cestovnom i komunalnom infrastrukturom. 

Dodajmo kako je svoj posjet Šibensko-kninskoj županiji ministar Butković nastavio u luci Vrnaža gdje je obišao radove na izradi i montaži plutajućeg lukobrana i priveznog sustava za plovila vrijedne 395.685,51 eura. Ugovor o građenju za ovaj projekt potpisan je sa tvrtkom G.A.M.I.K. d.o.o., u lipnju 2023.g. sa rokom izvođenja od 75 dana od dana uvođenja u posao, odnosno do prosinca 2023. Ovaj projekt se izvodi uz sufinanciranje Grada Šibenika koji financira radove u iznosu od 66.361,40 eura i Šibensko-kninske županije koja sufinancira radove u iznosu od 184.018,58 eura.

Obilasku radova u lučici Vrnaža se uz ministra Butkovića i ravnateljicu Lučke uprave Šibensko-kninske Jadranku Fržop pridružio i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i zamjenika gradonačelnika Danijel Mileta jer se ovaj projekt realizira i uz sufinanciranje Grada Šibenika. Ministarstvo mora prometa i infrastrukture sufinancira radove u iznosu od 135.000,00 eura.

Ministar se nakon Vrnaže uputio u Općinu Bilice te je zajedno s načelnikom Općine Bilice Josipom Ćaleta Car obišao luku Stubalj u kojoj su u veljači 2023. g. završeni radovi na izgradnji luke otvorene za javni promet lokalnog značaja - pristanišni gat za javni promet s platoom. Ukupan iznos radova iznosio je 1.050.857,04 eura sa rokom izvođenja radova od 300 dana. Radovi su započeli u srpnju 2022. g., a završeni su 1. veljače 2023.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva mora prometa i infrastrukture u iznosu od 845.046,61 eura. Šibensko-kninska županija je sufinancirala radove u iznosu od 172.539,66 eura, te je sufinancirala izradu projektne dokumentacije u iznosu od 29.862,63 eura u 2021. godini.

Posjet Županiji ministar Butković završio je u Skradinu gdje je uz domaćina gradonačelnika Grada Skradina Antonia Brajkovića svečano otvorio novoizgrađeni dio luke Skradin - lučki bazen Mala jaruga. Ovim projektom izgrađen je obalni zid ukupne dužine 130,05m, uz privez za 37 plovila do dužine maksimalno 6m kao i postavljanje veslačkog pontona. Ukupna površina lučice je 2513 m2 od čega je površina novoizgrađenih dijelova (šetnica i ponton) 503 m2. 

Ugovor o građenju potpisan je u prosincu 2022. g. sa Obrtom za Hidroradove Sagena iz Šibenik sa rokom izvođenja od 210 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao. Radovi su završeni 30.09.2023. 

Ukupna vrijednost radova iznosila je 689.343,90 eura od kojih je Ministarstvo mora prometa i infrastrukture sufinanciralo iznos od 532.722,81 eura, dok je Šibensko-kninska županija sufinancirala radove u iznosu od 150.586,30 eura.

Ministar je prethodno spomenuo i kako je Šibensko-kninska županija jedna od uspješnijih županija u projektima lučke infrastrukture, a kroz novu financijsku perspektivu i nacionalni program oporavka, pripremamo nove luke za financiranje odnosno gradnju.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.