1 min. čitanja

Ministar Butković stiže u Lošinj, obići radove na cesti koja spaja Lošinj s Cresom

Ministar Butković stiže u Lošinj, obići radove na cesti koja spaja Lošinj s Cresom
Foto: Grad Lošinj

MALI LOŠINJ – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u ponedjeljak posjetiti otok Lošinj gdje će obići radove na rekonstrukciji državne ceste na dionici Osor – Nerezine, priopćili su iz Ministarstva

Nakon obilaska radova u Malom Lošinju sastat će se s gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić te s predstavnicima mjesnog odbora otoka Ilovik.

Podsjetimo, u rujnu 2020. godine potpisan je važan ugovor o obnovi državne ceste D100 između Osora i Nerezina, koja povezuje otok Cres s Malim Lošinjem.

Ukupna vrijednost projekta obnove dionice Osor – Nerezine, duljine 2,5 kilometara, iznosi 37,3 milijuna kuna (bez PDV-a), a od navedenog iznosa Hrvatske ceste ulažu 25 milijuna kuna, Komunalno društvo Vodoopskrba i odvodnja Cres Lošinj ulaže dodatnih 11 milijuna kuna u sustav vodoopskrbe i odvodnje, HEP sa 445 tisuća kuna financira elektroenergetske radove, a Grad Mali Lošinj za javnu rasvjetu planira izdvojiti 830 tisuća kuna.

– Ovo je posljednja dionica koju je trebalo obnoviti. Riječ je zapravo o jednom uskom grlu, crnoj točki i, sigurnosno gledano, po cesti je bilo opasno voziti. Za dionicu je pripremljena sva dokumentacija te su ishođene sve potrebne dozvole. Projekt se odužio iz razloga što je trebalo uskladiti zahtjeve konzervatora i arheologa, tako da hvala i njima. Pronašli smo najbolje rješenje tako da će cesta, potpisom današnjeg Ugovora, za 18 mjeseci biti u potpunosti obnovljena. Preostaje nam još rekonstrukcija dionice prema Porozini za koju pripremamo dokumentaciju – izjavio je tada ministar Oleg Butković nakon potpisivanja Ugovora.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

KVALITETNIJE POVEZIVANJE CRESA I LOŠINJA Obnavlja se cesta između Osora i Nerezina
MALI LOŠINJ Za rekonstrukciju luke Mrtvaška potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.