3 min. čitanja

Milanović vs. Butković: "Olja, dao si osam milijuna državnog novca da bi obiteljska birtija više zarađivala!"

Milanović vs. Butković: "Olja, dao si osam milijuna državnog novca da bi obiteljska birtija više zarađivala!"
Foto: Facebook / Zoran Milanović

Na Facebooku se raspirio sukob između predsjednika Republike, Zorana Milanovića koji se aktivno uključio u kampanju za parlamentarne izbore i potpredsjednika Plenkovićeve Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića.

Najprije je Butković odgovorio Milanoviću kojeg je optužio da je trgovao utjecajem osobno tražeći od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom. Milanovića je upitao i "što je dobio kao protučinidbu za taj angažman". Jutros ga je upitao "je li maca popala jezik". 

Milanović je to u najnovijoj objavi nazvao lažima i Butkovića optužio za pogodovanje. Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

"Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem od kad si ministar? Zna se već, braco bivši policajac s 25 godina je preko noći postao uspješni kamiondžija pa i veleposjednik skupog zemljišta uz more. Jasno, ako si brat HDZ-ovog ministra možeš kupovati i pomorsko dobro.

Al nije Olja zaboravio ni oca. Najprije je tata Butković od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna za obnovu svog kampa Povile, a onda je Oljino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo osam milijuna kuna za gradnju novog lukobrana u uvali Povile - direktno pred restoranom tate Butkovića. Osam milijuna kuna državnog novca, Olja, potrošio si da bi obiteljska birtija više zarađivala.

Jasno je da Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ni u jednom slučaju nije našlo ništa sporno. Jer, država je HDZ-ovcima bankomat.P.S. O lažima koje si napisao čujemo se kasnije, javim ti se iz Hrvatskog Zagorja s Uskrsne pištole."

Nije dugo trebalo ni Butkoviću da odgovori, pa i njegov komentar prenosimo u cijelosti:

"Zorane, dobro jutro još jednom jer dok je drugima dan tebi je još jutro.Vidim da izbjegavaš odgovoriti na moja pitanja pa ti je najlakše opet udariti na moju obitelj. Jadno i nisko, Zorane. A kad si već spomenuo lukobran u Povilama, moram te razočarati pa reći da su ga izgradile i tvoje Rijeke pravde, tj. županijska Lučka uprava koju vodi SDP i tvoj pulen Saša Đujić.

Za razliku od tebe, ja neću govoriti o tvojoj obitelji, a imao bih itekako što za reći o poslovima članova tvoje obitelji. Za mene je obitelj ispred bilo kakve politike. I tu je ključna razlika između nas dvojice, ti razaraš, a ja gradim, Zorane.

P.S. Jedva čekam čuti odgovore na moja pitanja za koje jako dobro znaš da su itekako utemeljena. Znam da si se kasno probudio pa ti treba vremena da smisliš laž kojom ćeš se pokušati izvući. Samo vodi računa da odmah nakon tvog odgovora idu dodatna pitanja pa pazi da se ne zapetljaš u lažima. Stavio sam fotku Brača, a ti znaš zašto.

Srdačan pozdrav, Oleg"

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Butkovićev mlađi brat najpovoljniji ponuditelj za koncesiju kampa i plaže kod Novog Vinodolskog | | Morski HR
Obrt Punta Benjamina Butkovića iz Povila ocijenjen je najpovoljnijim ponuditeljem na objavljeni oglas o namjeri davanja koncesije. U roku od 60 dana od izvršnosti odluke o davanju
Primorsko-goranska županija vodeća po ulaganjima u lučku infrastrukturu | | Morski HR
Svakog dana s Obale Kralja Petra Krešimira Rabljani promatraju kako napreduju radovi na lukobranu Pumpurela. Postojeći lukobran Pumpurela na samom ulazu u rapsku luku prokopan je u potpunosti radi
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.