2 min. čitanja

Milanović u pratnji Puljka obišao kapitalne splitske gradske projekte

Milanović u pratnji Puljka obišao kapitalne splitske gradske projekte
Foto: Grad Split

SPLIT - Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je u utorak u Splitu gdje je, u pratnji gradonačelnika Grada Splita Ivice Puljka, njegovih zamjenika Bojana Ivoševića i Antonia Kuzmanića te predsjednika Gradskog vijeća Splita Željka Domazeta, obišao Tehnološki park Split, gradilište sportsko-rekreacijske zone plaže Žnjan te obnovljenu Staru gradsku vijećnicu.

Tehnološki park, investiciju Gradske uprave financiranu pretežno europskim fondovima i vlastitim sredstvima, predsjednik je opisao “impresivnim zdanjem kakvog u Hrvatskoj nije vidio” čestitavši gradonačelniku Puljku i njegovom timu, kako na projektima tako, kako je kazao, i „na upornoj borbi za slobodu“.

Strateški projekt Tehnološki park na području Dračevca u Splitu Grad Split razvija od 2018. godine, a predsjednik Milanović u pratnji gradonačelnika Puljka obišao je centralnu zgradu budućeg tehnološkog parka čija izgradnja predstavlja prvu fazu projekta. U tijeku je opremanje namještajem i multimedijskom opremom kako bi ovaj objekt bio spreman za korištenje i useljenje prvih stanara u travnju. Cilj splitskog Tehnološkog parka na Dračevcu je stvaranje infrastrukturnih preduvjeta za razvoj i unaprjeđenje poslovanja start-up te mikro, malih i srednjih poduzeća na području Urbane aglomeracije Split, usmjerenih prvenstveno na visoke tehnologije i inovacije.

Nakon obilaska Tehnološkog parka delegacija je obišla je i najveće splitsko gradilište na Žnjanu. Žnjanski plato je jedan od najvećih neiskorištenih potencijala grada Splita, a njegovim uređenjem konačno će se smisleno riješiti sportsko-rekreacijska i hortikulturna zona te podići kvaliteta života u gradu, kazali su predstavnici Grada Splita prilikom obilaska.

Naposljetku, predsjednik Milanović i splitski domaćini na čelu s gradonačelnikom Puljkom obišli su i Staru gradsku vijećnica koja je nakon adaptacije i uređenja otvorena u veljači ove godine i dana na upravljanje Muzeju grada Splita. U pratnji ravnateljice Muzeja grada Splita Vesne Bulić Baketić, predsjednik Milanović i gradonačelnik Puljak sa suradnicima obišli su Vijećnicu koja je objekt spomeničke važnosti, zaštićen u sklopu stare gradske jezgre koja se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a te pojedinačno zaštićeno dobro. Adaptacijom i uređenjem Vijećnice, Split je dobio suvremeni multifunkcionalni prostor za izložbe, predavanja, manje koncerte, primanja i drugu namjenu, a manji dio posvećen je stalnom postavu koji tematizira Vijećnicu kroz povijest.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.