2 min. čitanja

Milanović posjetio pilota HRZ-a koji je ozlijeđen u nedavnom padu aviona

Milanović posjetio pilota HRZ-a koji je ozlijeđen u nedavnom padu aviona
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas u Varaždinskim Toplicama bojnika Ivana Lukana, pilota HRZ-a koji je ozlijeđen u nedavnom padu aviona MIG-21.

Bojnik Lukan oporavlja se u lječilištu Varaždinskih toplica nakon što je ranije uspješno operiran. Predsjednik Milanović razgovarao je s bojnikom Lukanom te mu poželio brz i uspješan oporavak.

Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji.

O padu MIG-a oglasio se MORH, bivši pilot Selak: “Imam informaciju da je preživio i drugi pilot”
Avion MIG-21 se tijekom planske obučne aktivnosti srušio na područje u Virovitičko-podravskoj županiji, kako smo već izvijestili. Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine prije 14,00 sati srušio se na području kod Slatine u Viro…

U MiG-u su bili pukovnik Zvonimir Milatović i bojnik Ivan Lukan koji su se uspješno katapultirali iz aviona netom prije pada. Pukovnik Zvonimir Milatović je nakon liječničkog pregleda otpušten kući, a bojnik Ivan Lukan uspješno je operiran te se oporavlja u lječilištu Varaždinskih Toplica.

Uz predsjednika Milanovića bio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 91 Krila brigadir Nikola Mostarac i zapovjednik eskadrile pukovnik Zvonimir Milatović.

Ured Predsjednika

PROČITAJTE JOŠ:

Srušio se hrvatski MiG
Kod Daruvara se srušio MiG. S jednim pilotom uspostavljen je kontakt i čini se da se uspješno katapultirao. U tijeku je potraga za drugim pilotom. Zasad je poznato tek da se MiG srušio kod Daruvara te da traje potraga za jednim od dvojice pilota. Informaciju su potvrdili iz Ministarstva obrane.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.