1 min. čitanja

Mijenja se granica pomorskog dobra radi izgradnje ceste kod Skradina

Mijenja se granica pomorskog dobra radi izgradnje ceste kod Skradina
Foto: Google Street View / Screenshot

Vlada je na 187. Sjednici u četvrtak usvojila Odluku o dopuni Odluke o promjeni granice pomorskog dobra radi građenja, rekonstrukcije i održavanja državne ceste DC56 sukladno lokacijskoj dozvoli, a temeljem zahtjeva društva Hrvatske ceste d.o.o. upućenog Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Razlog pokretanja postupka izuzimanja navedene čestice iz područja pomorskog dobra, uključno sa rekonstrukcijom postojećeg mosta „Skradin“, Hrvatske ceste obrazložile su podizanjem stupnja sigurnosti za pješake i bicikliste preko vodotoka „Rivina jaruga“, na pravcu ulaza u Nacionalni park „Krka“.

Naime, postojeće stanje na tom dijelu državne ceste ne posjeduje izrađenu stazu za pješake i bicikliste, čime se bitno ugrožava sigurnost odvijanja prometa.

Usvojenom Odlukom omogućit će se realizacija infrastrukturnog zahvata u sklopu šireg infrastrukturnog projekta izgradnje fekalne kanalizacije te izvanrednog održavanja državne ceste DC56, sa dogradnjom pješačko - biciklističke staze dionica Skradin - ulaz u NP Krka, a planirana vrijednost investicije iznosi 1,31 milijuna eura (bez PDV-a).

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.