2 min. čitanja

Midsummer Scene Festival najavljuje kulturno glazbenu senzaciju na Lovrjencu

Midsummer Scene Festival najavljuje kulturno glazbenu senzaciju na Lovrjencu
Foto: Midsummer Scene Festival

Ove će godine Hrvatsko kulturno ljeto biti itekako vruće i zanimljivo. Po prvi puta od osnutka festivala, dubrovački Midsummer Scene postavlja mjuzikl ‘Put oko svijeta u osamdeset dana’ od 22. lipnja do 6. srpnja na Lovrjencu.

– Ovo je svjetska praizvedba nove uglazbljene verzije klasičnog romana Julesa Vernea koja obećava pregršt zabave, romanse i pustolovine. Svakako se može očekivati poveća doza slapsticka, can-can plesačica, let balonom, željeznička nesreća, slonovi i zarazne melodije u fascinantnom ambijentu tvrđave Lovrjenac u Dubrovniku – najavila je producentica Midsummera Scene-a Darija Mikulandra Žanetić.

Vratolomno putovanje oko svijeta u društvu gospodina Phileasa Fogga i njegovog sluge Passapartouta bit će zabava za cijelu obitelj. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje nagrađivani engleski dramski pisac i redatelj Sean Aita. Glazbu je skladao francuski glumac i skladatelj Leo Elso, koji je nedavno nastupao u mjuziklu The Grinning Man na londonskom West Endu, a u ABBA-inom spektakularnom koncertu Voyage upravo je on avatar Bennya Anderssona.

Jules Verne se smatra ocem znanstvene fantastike, ali u ovom slavnom romanu autor se dotaknuo naglog razvoja svjetskog prijevoza. Ujedno je time komentirao ležeran stav putnika iz zapadnjačkih kolonijalnih sila spram kultura i običaja zemalja kojima su putovali.

Ovaj je mjuzikl posebno napisan i skladan za festival Midsummer Scene. Gledateljima iz cijelog svijeta pružit će savršenu ljetnu razonodu. U devedeset minuta će tako s Lovrjenca obići cijeli svijet. Pravo je ovo osvježenje Festivala u njegovoj devetoj sezoni.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.