1 min. čitanja

Međunarodni je dan žena u pomorstvu

Međunarodni je dan žena u pomorstvu
Foto: Instagram / Captain Kate McCue 

Danas obilježavamo Međunarodni dan žena u pomorstvu. Taj je dan Međunarodna pomorska organizacija UN-a 2021. godine proglasila kako bi se promicalo zapošljavanje i zadržavanje žena u pomorskom sektoru te povećao udio žena u pomorstvu općenito.

Trenutačno manje od 2% žena čini globalnu radnu snagu u pomorstvu od čega je najveći dio zaposlen u kruzing industriji.

Međunarodna pomorska agencija prije svega želi pomoći svojim državama članicama pri provođenju Agende UN-a za održivi razvoj do 2030. i ostvarivanju 17 ciljeva održivog razvoja, posebno cilja 5. Postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje svih žena.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana žena u pomorstvu je „Sigurni horizonti: Žene oblikuju budućnost pomorske sigurnosti“, stoga učinimo taj korak koji se očekuje u 21. stoljeću i neka žene u pomorstvu ne budu iznimka nego postanu pravilo.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ŽENE JADROLINIJE Vjetar u leđa velikom bijelom brodu
Hrvatski nacionalni brodar je povodom Dana žena kreirao posebnu čestitku u kojoj su u fokusu upravo žene Jadrolinije. Njome su žene Jadrolinije željele pokazati da ih ima - na brodovima, u agencijama, u tehničkim službama, u financijama, u nabavi, administraciji, informatici, marketingu, zaštiti na radu, prodaji, kontrolingu, pravnoj službi, ljudskim
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.