1 min. čitanja

“MEDITERANSKI ARMERUN” Jadranski foto brevijar na Braču

“MEDITERANSKI ARMERUN” Jadranski foto brevijar na Braču
Foto: Stipe Surać

Morska publikacija Mediteranski armerun – Jadranske letere i litrati zadarskih autora Stipe Suraća i Bruna Ćurka predstavlja se na Braču. Radi se o interaktivnom foto brevijaru mediteranske ikonografije koji u sebi sadrži posve novi pristup predstavljanja naše Dalmacije, Jadrana i Mediterana.

U knjizi se nalazi obrađenih pedeset priča (letera) i 167 fotografija (litrata). Kako se u samoj knjizi može pročitati  „Mediteranski armerun je simboličan prostor drevne povezanosti morskih i uzobalnih bića, mirisnog bilja i krajobraza s običajima i svakodnevnim poslovima Mediteranaca.“ Uz to u najdubljem škafetinu armeruna krije se karta Jadrana koja je na interaktivan način povezana s knjigom. Svojevrsna i suvremena inačica potrage za blagom na način da kroz igru otkrivanja pojmova i pronalaska lokacija fotografija na karti, čitatelja odvede na kapetanova putovanja.

Za navigavanje ovim Armerunom koriste se GPS koordinate, QR kodovi i pinovi fotografiranih lokacija umjesto kapetanovog kompasa i zvjezdoznanstva. Uz sve to, tu je i tajno pitanje, tajni pin, tajna koordinata, tajno biće… Armerun je objavila Udruga „Mala filozofija“.

Nakon Centra za kulturu Bol, u srijedu će se ova vrijedna publikacija predstaviti na ljetnoj pozornici pored crkve u Supetru, te u četvrtak na ljetnoj pozornici Kavanjin u Sutivanu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

“MEDITERANSKI ARMERUN” Jadranski foto brevijar uz suvremenu potragu za blagom
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.