Mazut i dalje curi u Kaštelanski zaljev! Tko je kriv?

SPLIT - Prije šest dana objavili smo vijest o curenju mazuta u Kaštelanski zaljev, na što su nam skrenuli pozornost mještani Vranjica.

Velika mrlja na površini mora sugerirala je ozbiljno zagađenje, a od kud curi mazut, do danas se nije doznalo.

Kapetan Lučke kapetanije Split Željko Kuštera za Dalmatinski portal otkriva da očekuje izvještaj od nadležnih službi koje su istraživale zagađenje i da se krene u sanaciju. Kuštera je na čelu Županijskog operativnog centra za provedbu plana intervencija kod iznenadnog zagađenja.

- Odradili smo odmah što smo mogli, od kupljenja do postavljanja brana, a sada još treba uzrok i da saniramo. Iz cjevovoda curi i dok se sve ne ispere, još će ga biti - kazao  je.

Na pitanje "je li problem krenuo iz ratne luke Lora, nakon puknuća cijevi?", Kuštera odgovara:

- Neozbiljno bi bilo da špekuliram, kada dođe izvještaj, znat ćemo odakle krenuti i što napraviti.

Do sada je prikupljeno oko 80.000 litara zauljene vode s više od 20.000 litara mazuta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO More u Kaštelanskom zaljevu prekriveno mazutom!
Mještani Vranjica šalju nam fotografije zagađenja mora u Kaštelanskom zaljevu. Netko je, naime, u more izlio mazut i velika mrlja pluta zaljevom. - Od škvera do crvene lanterne - pojašnjava nam čitateljica kuda se prostire ova mrlja široka nekoliko desetaka četvornih metara. - Mještanin Vranjica…
Mazut u Kaštelanski zaljev nije stigao s broda, već s kopna: “Sreća da se odmah zatvorio ispust”
Kapetan Lučke kapetanije Split Željko Kuštera komentirao je za N1 onečišćenje mora teškim gorivom na području oko splitskog Brodosplita, o čemu je jučer pisao Morski HR. - Po planu iznenadne inetrvencije diglo se uže zapovjedništvo Županijskog operativnog centra, a zatim specijalizirane tvrtke i kr…