Mato Kekez o ukidanju Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu: "Moram odraditi što mi se naloži"

DUBROVNIK - Tijekom predstavljanja brodice za hitnu medicinsku pomoć, lučki kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik Mato Kekez komentirao je ukidanje ispostave Lučke kapetanije u Portu.

Dolazi do reustroja i resistematizacije radnih mjesta i jedinica unutar Ministarstva mora i Uprave sigurnosti plovidbe. Po procjenama koje su rađene pred izradu tog akta, utvrđeno je da su toliki obimi poslova koje je moguće nadoknaditi s drugim resursima i da se u tom u slučaju dvije ispostave ukidaju.

Na pitanje koja je njegova procjena, Kekez je rekao da ono što donese Ministarstvo on mora ispoštovati.

- Nemam se što slagati ili ne slagati, moram odraditi što mi se naloži - istaknuo je Kekez, prenosi Dubrovački vjesnik.

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik Vlade Oleg Butković u veljači je najavio ukidanje ureda Lučke kapetanije u Portu.

- Dobio sam informaciju da je ured koji je postojao imao vrlo malo posla, nije imao puno obaveza, i da tako kažem, slučajeva i predmeta pa smo to centralizirali na jedno mjesto. Čujte, moramo se i mi u državnoj upravi ponašati racionalno - kazao je ministar Butković u veljači.

- Tu treba raditi distinkciju od potreba na terenu i suhoparnih brojeva – je li nešto rentabilno i profitabilno. Ovo je bila odluka da se taj ured ukine. Vidjet ćemo, ako bude problema, ako vidimo da u turističkoj sezoni to stvara bilo kakve gužve, čekanja, zastoje u funkcioniranju Lučke kapetanije, lako ćemo ga vratiti. Ako bude problema u provedbi i samom funkcioniranju Lučke kapetanije, naravno da ćemo reagirati. Ako bude problema, otvorit ćemo ne jedan, nego dva ureda – na dvije strane Grada, jedan na zapadu, jedan na istoku - kazao je tada Butković.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukidanje Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu: Bez lučkog kapetana ljeti će nastati kaos kao na Pilama
Vijest kako će Porat ostati bez Lučke kapetanije nije baš naišla na oduševljenje Dubrovčana, posebno onih koji žive u Gradu. Jedan od njih je Dominko Radić koji upozorava kako će zbog te odluke dogoditi kazin u staroj gradskoj luci. - Luka u Gradu je lučica, ali su je
Butković o ukidanju Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu: “Dobio sam informaciju da imaju vrlo malo posla”
Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik Vlade Oleg Butković osvrnuo se na odluku o ukidanju ureda Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu. – Dobio sam informaciju da je ured koji je postojao imao vrlo malo posla, nije imao puno obaveza, i da tako kažem, slučajeva i predmeta pa smo to…