2 min. čitanja

Butković o ukidanju Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu: “Dobio sam informaciju da imaju vrlo malo posla”

Butković o ukidanju Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu: “Dobio sam informaciju da imaju vrlo malo posla”
Foto: Wikimedia 

Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik Vlade Oleg Butković  osvrnuo se na odluku o ukidanju ureda Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu.

– Dobio sam informaciju da je ured koji je postojao imao vrlo malo posla, nije imao puno obaveza, i da tako kažem, slučajeva i predmeta pa smo to centralizirali na jedno mjesto. Čujte, moramo se i mi u državnoj upravi ponašati racionalno, kazao je ministar Butković - prenosi Dubrovački vjesnik.

– Tu treba raditi distinkciju od potreba na terenu i suhoparnih brojeva – je li nešto rentabilno i profitabilno. Ovo je bila odluka da se taj ured ukine. Vidjet ćemo, ako bude problema, ako vidimo da u turističkoj sezoni to stvara bilo kakve gužve, čekanja, zastoje u funkcioniranju Lučke kapetanije, lako ćemo ga vratiti. Ako bude problema u provedbi i samom funkcioniranju Lučke kapetanije, naravno da ćemo reagirati.

– Tu je gradonačelnik, s njim ću obaviti razgovor, ako on kaže da je to problem, otvorit ćemo ne jedan, nego dva ureda – na dvije strane Grada, jedan na zapadu, jedan na istoku. Gradonačelnik Franković svemu pristupa konstruktivno i pametno i sada će i tome pristupiti, u to vas uvjeravam. Kako se nas dva dogovorimo, tako će biti, a bit će uvijek u korist ljudi i građana i da bude sve kako treba, rekao je Butković.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukidanje Lučke kapetanije u dubrovačkom Portu: Bez lučkog kapetana ljeti će nastati kaos kao na Pilama
Vijest kako će Porat ostati bez Lučke kapetanije nije baš naišla na oduševljenje Dubrovčana, posebno onih koji žive u Gradu. Jedan od njih je Dominko Radić koji upozorava kako će zbog te odluke dogoditi kazin u staroj gradskoj luci. - Luka u Gradu je lučica, ali su je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.