1 min. čitanja

Masovni izlazak hobotnica na plažu – Što se to događa?

NEW QUAY – Deseci glavonožaca ispuzali su na suho tlo iz mora u New Quay proteklog vikenda. Stanovništvo ovog dijela britanskog Walesa prijavilo je posljednjih dana nekoliko različitih slučajeva gdje su hobotnice primijećene na plažama.

Brett Jones koji vodi turiste u obilaske delfina, ovaj je fenomen zabilježio kamerom i za medije izjavio kako je zajedno s ostalim svjedocima primijetio kako izlaze iz mora i gmižu plažom. “Nismo sigurni koji je uzrok ovog fenomena”, kazao je Jones.

Photo: Video/Screenshot

„Možda je razlog što je more bilo jako nemirno, ali nikada do sad nisam vidio ovako nešto. Jedan od mojih prijatelja me je obavijestio da se to isto dogodilo noć ranije i da ih je bilo dvadesetak“, rekao je on i dodao kako im je pokušao pomoći tako da ih je vraćao u more.

Pojedini stručnjaci tvrde da postoji mogućnost kako je ovaj fenomen ustvari posljedica nedavnih oluja koje su pogodile Irsko more. S obzirom na to da je ovaj prostor povezan s dva područja koja su nedavno pogođena olujom, to je moglo imati utjecaja na ovu pojavu. Drugi pak tvrde da su na fenomen mogle utjecati promjene u atmosferskom pritisku.

Kustos u Nacionalnom akvariju Plymoutha ističe da je pojava tolikog broja hobotnica na obali izrazito čudna, ali i dodaje da nešto nije u redu s njima, piše Independent.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.