2 min. čitanja

Mario Barbić iz pulske Vege osvojio broncu u kupu jugoistočne Europe za Optimiste

Mario Barbić iz pulske Vege osvojio broncu u kupu jugoistočne Europe za Optimiste
Foto: JK Vega

Od 10.-12.svibnja na jezeru Palić u Srbiji u organizaciji istoimenog kluba jedrilo se Otvoren kup jugoistočne Europe za klasu Optimist.  Na ovom prestižnom natjecanju po prvi put su nastupili jedriličari iz Hrvatske. Boje Jedriličarskog kluba Vega iz Pule branili su Petra Barbić, Filip Pamić i Mario Barbić, te su se s prvog nastupa vratili s osvojenim trećim mjestom u kategoriji do 12 godina. 

Ukupno je odjedreno 7 jedrenja po laganom i promjenjivom vjetru, a budući da se regata bodovala za nacionalnu ljestvicu Srbije, domaći jedriličari odjedrili su i 4 dodatna jedrenja u četvrtak. Na prvenstvu su nastupili jedriličari iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Makedonije i Hrvatske. Naši jedriličari su se odlično snašli u danim uvjetima i osvojili sljedeća mjesta: 9. Mario Barbić - 3. do 12 godina, 27. Filip Pamić -3. dječak u svojoj generaciji, 38. Petra Barbić - 2. djevojčica u svojoj generaciji.

Jedriličari su se s Pailća vratili oduševljeni organizacijom i gostoprimstvom, svakog dana u klubu ih je dočekao doručak, a nakon jedrenja još jedan obrok i društvene aktivnosti, bogata lutrija, logorska vatra,... 

Andrea Battistin, koji je na ovoj regati bio u ulozi trenera rekao je:

- Jako sam zadovoljan nastupom na regati. Iako mladi, jedriličari su pokazali ozbiljnost i odgovornost u svakom pogledu. Petri i Filipu ovo je prva sezona, jedre manje od godine dana, a već su u vrhu u svojem godištu. Mario je iskusniji jedriličar koji je ovo proljeće podigao razinu svojih nastupa, tako da je osvojeno 3. mjesto potpuno zasluženo.

Gea Damjanović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.