1 min. čitanja

Makarskoj fali liječnika - U natječaj za dodjelu stipendija uvršteni i studenti Medicinskog fakulteta

Makarskoj fali liječnika - U natječaj za dodjelu stipendija uvršteni i studenti Medicinskog fakulteta
Foto: Grad Makarska

MAKARSKA - Grad Makarska odlučio je izmijeniti odluku o deficitarnim zanimanjima vezanu uz Natječaj za dodjelu studentskih stipendija na način da se među već navedena zanimanja doda i doktor/doktorica medicine (Medicinski fakultet) te da se rok za predaju prijava produlji za jedan dan.

Naime, iz komunikacije sa sugrađanima uočeno je da je lista deficitarnih zanimanja izazvala mnogo nerazumijevanja i otvorila dodatna pitanja, te stavila u drugi plan ostale kategorije stipendiranja koje su dostupne svim studentima.

Nedvojbeno je da su inicijalno nabrojana četiri deficitarna zanimanja itekako nužna, kao nažalost i cijeli niz drugih zanimanja koja nisu spomenuta ali to nipošto ne znači da gradu nisu potrebna. Pogrešno je tumačenje da zbog toga liječnici nisu potrebni, jer Grad Makarska izdvaja i kroz druge oblike financiranja značajna sredstva kako bi osigurao primjerenu zdravstvenu skrb svom stanovništvu.

- Nerijetko naši mladi sugrađani s Medicinskih fakulteta ostvaruju stipendiju u kategoriji izvrsnosti, no iako ne sumnjamo da bi tako moglo biti i ove godine, u cilju olakšavanja prijave Grad Makarska je dodatno proširio listu i petim deficitarnim zanimanjem - navode iz Grada.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.