2 min. čitanja

Makarski gradonačelnik zahvalio zaposlenicima: "Bez njih ne bi bilo uspješne digitalizacije gradske uprave"

Makarski gradonačelnik zahvalio zaposlenicima: "Bez njih ne bi bilo uspješne digitalizacije gradske uprave"
Foto: Grad Makarska

MAKARSKA - U povodu novog koraka u digitalizaciji Gradske uprave, uvođenja modula upravljanja ljudskim potencijalima, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović održao je konferenciju za novinare.

- Digitalizacija Gradske uprave, odnosno realizacija našeg predizbornog obećanja o Digitalnoj Makarskoj započela je još u listopadu mjesecu 2021. uvođenjem e-sjednica zahvaljujući kojima je postignuta ušteda jer je prestalo printanje materijala za sjednice. A digitalizacija je usko vezana i za priču o zelenoj i transparentnoj Makarskoj koje su također dio našeg predizbornog programa. Početkom ove godine uveli smo i uredsko poslovanje, kojim ubrzavamo knjiženje računa i protokoliranje dokumenata, a odnedavno i modul projektno vođenje kao model koji svim voditeljima projekata, pročelnicima i članovima projektnih timova omogućuje detaljno praćenje izvršenja svakog projekta. Imali smo edukaciju pročelnika i odmah predstavljamo i novi modul koji smo uveli, upravljanje ljudskim potencijalima ili ,,kadrovska'' kroz koji će se voditi evidencija o svim zaposlenicima gradske uprave - najavio je Paunović dodavši kako je implementacija ovog modula završetak prve faze digitalizacije gradske uprave.

- Ja bih ovom prilikom zahvalio Tončiju Batiniću koji je bio voditelj ovog projekta, Brigiti Kovačević ispred predstavnika Intera d.o.o. i svim djelatnicima gradske uprave. Sve navedeno je zaista velika promjena u odnosu na ono što nas je dočekalo, a svaka promjena uvijek izaziva otpore. Zato mi je jako drago da je većina djelatnika prihvatila činjenicu da je digitalizacija nužnost i da je to nešto što nas u budućnosti čeka. Ovo je još jedno predizborno obećanje koje smo dali i koje u manje od dvije godine ispunjavamo, a vjerujem da će ovaj iskorak uskoro osjetiti i svaki građanin Makarske kroz kvalitetniju uslugu - istaknuo je Paunović.

- Modul upravljanje ljudskim potencijalima je mjesto gdje su svi podaci o zaposlenicima objedinjeni, to je evidencija o svim podacima od godišnjih odmora do kompetencija. Ovo je jedan ogroman korak jer digitalizacija je uvijek jednostavna za uvesti ali digitalna transformacija je ono što je bitno i što se događa među ljudima a to je transformacija nas samih, odnosno transformacija zaposlenika - istaknula je  Kovačević zahvalivši gradonačelniku i voditelju projekta na uspješnoj implementaciji modula i povjerenju.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.