Majka učenika ogorčena: "Dijete već drugi dan dolazi gladno iz škole"

DUBROVNIK - Projekt besplatnih obroka u osnovnim školama dobro je zamišljen, ali njegova provedba, čini se, ne ostvaruje željene rezultate. Jedna razočarana majka odlučila je stoga s javnošću podijeliti ovotjedno iskustvo svoga djeteta.

Ogorčena majka, koja želi ostati anonimna, javila se po pitanju besplatnih obroka u jednoj dubrovačkoj osnovnoj školi redakciji DuLista .

Njeno dijete, navela je, već drugi dan dolazi gladno iza škole nakon šestog sata.

- Jučer bila hladna talijanska salata, a danas sendvič. Nisam sigurna koja je vrijednost ovog sendviča, ali teško da je više od 4 kune. Mislim da bi dosta roditelja bilo zadovoljno da im dijete bilo što pojede, a ne da ‘zdrave’ sendviče djeca donose doma. Nažalost, izgleda da je i ovo ‘lov u mutnom’, pa ćemo i pored ovih super zamišljenih obroka, djeci pravit i dalje marende doma - poručuje razočarana majka osnovnoškolca.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Dubrovnik osigurava obrok za sve osnovnoškolce
Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je u petak radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola kojima je Grad Dubrovnik osnivač na temu školskog obroka za sve učenike. Sastanku su nazočile ravnateljice OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez, OŠ Montovjerna Lucija Vujicom, OŠ Lapa…