1 min. čitanja

Mađar bespomoćno plutao u moru, hitna ga u pratnji policije na vrijeme dovezla u bolnicu

Mađar bespomoćno plutao u moru, hitna ga u pratnji policije na vrijeme dovezla u bolnicu
Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

MOŠĆENIČKA DRAGA – U subotu, 14. kolovoza oko 10,40 sati u Mošćeničkoj Dragi kupači su primijetili tijelo muškarca koje je plutalo u moru te su ga pomogli izvući na plažu, odmah potom pozvavši hitnu pomoć koja je vrlo brzo stigla.

Utvrđeno je da je riječ o 44-godišnjem državljaninu Mađarske kojem je pružena hitna medicinska pomoć na mjestu događaja te je potom vozilom Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, ispostava Opatija prevezen u KBC Rijeka. S obzirom da je prilikom dolaska u Mošćeničku Dragu, na vozilu Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, ispostava Opatija došlo do kvara zvučne i svjetlosne signalizacije, zatražena je pomoć policije te je vozilo hitne pomoći sa stradalim 44-godišnjakom, pod zvučnom i svjetlosnom pratnjom djelatnika policije prepraćeno do KBC Rijeka.

Pomoć u preprati pružila je policija u tri etape: u prvom dijelu do Lovrana auto-ophodnja Policijske postaje Opatija sa službenim vozilom, u drugom dijelu prometni motociklisti iz iste postaje, a od čvora Škurinje, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa sa službenim vozilom i prometni motociklisti Policijske postaje Opatija. Kako bi zbog gužvi na prometnicama, što prije stigli do bolnice, policijski službenici su vozačima gestikulacijom ruke, a nekima i kucanjem u staklo vozača u vožnji izdavali  naredbe da pomaknu u desnu stranu radi prolaska vozila hitne pomoći .

Prema najnovijim informacijama iz KBC Rijeka stradali 44-godišnjak je stabilno i oporavlja se.

Zahvaljujući pravovremenom postupanju djelatnika Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-e, ekipe Hitne medicinske pomoći Opatija te dobroj suradnji s policijom, na vrijeme je pružena pomoć stradalom mađarskom državljaninu. Još jednom su obje službe pokazale svoju profesionalnost i humanost u radu, s naglaskom na ono što im je zajednička težnja i cilj, a to je spašavanje života i pomaganje građanima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.