Lučka kapetanica o traganju za ribarima: "Puhala je tramontana, očekujemo da su na talijanskoj strani Jadrana"

PULA - Lučka kapetanica u Puli Dolores Brenko Škerjanc dala je izjavu za medije o tijeku koordinirane akcije traganja i spašavanja, koja se od jučer provodi u području sjevernog Jadrana.

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) od jučer koordinira međuresornim pomorskim traganjem za ribarima u istarskom akvatoriju, dok je sa talijanske strane Jadrana angažirano koordinirano traganje pomorskih i zračnih spasilačkih jedinica za hrvatskim građanima, u koordinaciji MRCC Roma.

- Mi smo isplovili s jednim plovilom, a kasnije su nam se pridružila i dva policijska plovila. Tragalo se do 20.30, nakon čega se nažalost zbog mraka više nije moglo tragati. Jutros rano angažirali smo u potrazi dodatno i Obalnu stražu, policiju i brod Lučke kapetanije Rijeka.

Zasada nemamo novih informacija. Moramo reći da je posredstvom službe MRCC Rijeka, dojava otišla i u MRCC Roma, tako da su se i oni uključili u potragu, u svom dijelu nadležnosti. Jutros je u 7.30 poletio i Pilatus koji je pretražio cijelo područje iz zraka, no nažalost nije pronašao ništa. Moramo napomenuti da je njihova brodica relativno mala, koja ima 7 – 7 i pol metara, a za potragu je najgore što je bijele boje, pa je teško bilo išta vidjeti. Operacija traganja traje i dalje, a vodi je Lučka kapetanija Pula – kazala je Dolores Brenko – Škerjanc.

Akcija traganja će trajati do sumraka, nakon čega će biti više informacija o tome što i kako dalje – dodaje i pojašnjava da je u trenutku nestanka ribara puhala jaka tramontana, pa se očekuje da bi ih se moglo pronaći na talijanskoj strani Jadrana.

- U slučaju da ih ne pronađemo ni mi, ni Talijani do večernjih sati, naravno da sutra krećemo u novu potragu - zaključila je lučka kapetanica u Puli.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo mora objavilo detalje: “Za nestalim ribarima traga zrakoplov, ali i talijanske službe”
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) od jučer koordinira međuresornim pomorskim traganjem za ribarima u istarskom akvatoriju, dok je sa talijanske strane Jadrana angažirano koordinirano traganje pomorskih i zračnih spasilačkih jedinica za hrvats…