1 min. čitanja

LOKALIZIRAN POŽAR KOD GREBAŠTICE Buktinju gasila dva kanadera

LOKALIZIRAN POŽAR KOD GREBAŠTICE Buktinju gasila dva kanadera
Foto: Facebook

GREBAŠTICA – Na gašenju požara na području Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji angažirana su dva aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH. Požar je u večernjim satima sa srijede na četvrtak lokaliziran, no intervencija je i dalje u tijeku.

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u srijedu, 30. lipnja 2021. godine u akciji gašenja požara na području Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji.

– Požar je izbio na poluotoku Oštrica, kod takozvanog Kineskog zida, i do sad je izgorjelo više od 5 hektara borove šume i niskog raslinja. Požar je lokaliziran, a intervencija je još u tijeku – rekao je za 24Sata zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

Od 21. do 28. lipnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju sedam požara, dva u Šibensko-kninskoj županiji, jednog u Splitsko-dalmatinskoj županiji, jednog u Primorsko-goranskoj županiji, dva u Zadarskoj županiji i jednog u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvršeno je šest protupožarnih izviđanja protupožarnim zrakoplovom u županijama priobalja.

Protupožarna sezona 2021. službeno je započela u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine predstavljanjem rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.