1 min. čitanja

LNG terminal na sjeveru Njemačke dobio dozvolu Europske komisije

LNG terminal na sjeveru Njemačke dobio dozvolu Europske komisije
Foto: Youtube / Screenshot

Europska komisija dala je zeleno svjetlo za rad terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) u sjeveroistočnom njemačkom gradu Lubminu, objavio je operater terminala.

Komisija je potvrdila izuzeće od određenih propisa njemačke Savezne agencije za mreže u studenom, objavio je u četvrtak operater Deutsche Regas. No još se čeka suglasnost nadzornog državnog tijela. Vlada njemačke države u kojoj se Lubmin nalazi, Mecklenburg-Vorpommern, nedavno je najavila da će odluku donijeti u siječnju.

Deutsche Regas je u srijedu dobio državnu dozvolu za dovod plina u okviru probnog rada. Kako navode iz kompanije, radi se o manjoj količini proizvedenoj tijekom nužnih ispitivanja tehničkih postrojenja.

Čelnik nadzornog odbora Deutsche Regasa Stephan Knabe u srijedu nije mogao reći kada će prvi plin iz testova biti pušten u mrežu iako bi to moglo biti u ovoj godini. U Wilhelmshavenu, u pokrajini Donjoj Saskoj, plin je u srijedu prvi put uveden u mrežu tijekom testne faze tamošnjeg LNG terminala. Komercijalni se rad očekuje od sredine siječnja.

S radom bi također uskoro trebao početi i LNG terminal u Brunsbüttelu, u njemačkom Schleswig-Holsteinu. Njemačka se među ostalim oslanja na LNG koji se isporučuje brodovima, nastojeći nadomjestiti izgubljene isporuke plina iz Rusije.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.