MAČAK LUČKI DOBIO DOM Vlasnica poručila: “Živjet će kako bude želio”

VIS – Popularni viški mačak Lučki od danas službeno više nije ulična mačka. Nova vlasnica kaže da se ona ionako brinula o njemu u tišini, no stvari su otišle predaleko i trebalo je to riješiti. Neće ga više nitko smjeti otimati ili, ne daj Bože, kastrirati na svoju ruku.

Imat će apsolutnu slobodu kao i do sad i ostat će svoj. Tako je naime odlučila njegova udomiteljica, Eni Zorotović.

“O njegovim mudima ću odlučivati isključivo ja”

– Od danas Lučki nije ulična mačka, čipiran je i cjepljen protiv svih zaraznih bolesti. Nastavit će živit kako god bude želio, a o njegovim mudima ću odlučivati isključivo ja. Dragi volonteri i ljubitelji mačaka, prije nego što me počnete napadat, prvo se raspitajte koga napadate. Imam 6 mačaka, sve su sterilizirane, hranim i liječim sve ostale životinje na otoku isključivo o svom trošku. I mala maca koja koja se vozila Hektorovićem i oko koje ste bili zabrinuti je završila kod mene, zato psssss…. Ostavite se Lučkog i spašavajte ostale mačke koje stvarno trebaju vašu pomoć. Toliko od mene….. Lp – napisala je Eni na Facebook stranici Klub obožavatelja Visa i viškiga jazika.

Foto: Eni Zorotović

“Bura oko Lučkog je možda drugim mačkama spasila život”

Za Morski HR objašnjava što ju je nagnalo na ovaj potez:

– Ja o njemu brinem godinama, sa svakog njegovog izleta sam ga vratila. Odlučila sam se na ovo službeno udomljavanje samo iz razloga jer su ga pojedini ljudi uzeli i bez našeg znanja ga u tajnosti išli kastrirat. On će i dalje živit onako kako želi, samo je sada službeno moj – kaže Zorotović i pojašnjava dalje buru koja se podigla oko Lučkog koji je, čini se, bio okidač puno većih problema s mačkama na Visu.

– Vis ima problema zato jer nema veterinara i ova bura oko Lučkog je, koliko je njemu naškodila, možda drugim mačkama spasila život jer će potaknuti grad na brže djelovanje – kaže Zorotović i zaključuje da nema potrebe tražiti krivca.

– Život na otoku nije lak i to moraš volit. Stvarno ne znam koji bi to veterinar došao ovdje živit i radit – zaključuje.

I dok Lučki napokon i službeno prestaje biti viški beskućnik, podsjećamo, viški je gradonačelnik Ivo Radica za Morski HR obećao da otok prvi put nakon 20 godina dobiva venerinara

– U bivšoj vojarni Starine, u poduzetičkoj zoni uređena je veterinarska ambulanta vrijedna pola milijuna kuna, a prije 3 mjeseca raspisan je i natječaj za veterinara. Napokon, izabran je veterinar i sad će se početkom godine potpisati ugovor s njim. U sklopu vojarne će biti i sklonište za životinje – ispričao je gradonačelnik Visa.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Mačak Lučki detektirao pravi problem Visa, nebriga o napuštenim mačkama
POBUNA NA VISU “Nećete nam kastrirati Lučkog”