2 min. čitanja

LIJEPO IZNENAĐENJE Htjela prodati zemlju u Tisnom pa otkrila da joj je netko počupao masline i skršio suhozid!

LIJEPO IZNENAĐENJE Htjela prodati zemlju u Tisnom pa otkrila da joj je netko počupao masline i skršio suhozid!
Foto: Screenshot/Nova TV

Nevenka Divna Božikov iz Tisnog htjela je prodati svoje poljoprivredno zemljište, smješteno uz more, kako bi mogla sagraditi kuću.

Dobar plan uskoro je postao noćna more jer nakon što je pronašla kupca za zemljište i upustila se u proces prodaje, otkrila je da joj je netko počupao masline i porušio suhozide, javlja Provjereno Nove TV.

Kaže da su susjedi poravnali teren i prokopali putove te postavili betonske stupove i rasvjetu. Sve radove obavili su na poljoprivrednom zemljištu koje se smatra zaštićenim područjem i na kojem se ne smije graditi.

- Ja sam to htjela prodati da bih kuću napravila, dovršila, onda sam našla ponuditelja, ponudila sam jednoj gospođi, ona je htjela vidjeti, kad ono, nema terena, sve izravnato. Stabla skroz s korijenom izvađena, moj suhozid samljeven, zatrpane rupe sa zemljom i posuto kamenčićima, šljunkom - šokirana je Nevenka.

Ona godinama nije bila na svojoj zemlji, a dok nje nije bilo netko je odlučio iskoristiti trenutak.  Pamti sasvim drugačiji teren jer su, kaže, susjedi promijenili među i oteli njezino.

- Ne mogu se snaći jer je toliko preokrenuto sve, ali da je on zvao, da me pitao, nitko ništa. I da sad nisam imala priliku da ju prodam, ja još to ne bih znala - dodaje Nevenka.

Tvrdi da je susjed promijenio međe i dio njezinog zemljišta uzeo kako bi napravio put, a angažiran je i geodet.

- Geodet je izašao na teren i utvrdio je da je probijen put na štetu moje majke. Crveno je označeno kao novi suhozid, tj. lažni suhozid, oni su ispreslagali staro kamenje, ali je očito i da su oduzeli dio parcele. Geodet je rekao da je probijanjem puta majci oduzeto oko 200 kvadratnih metara - izjavio je Nevenkin sin.

Foto: Screenshot/YouTube

Šok i nevjerica

Čestica do Nevenkine pripada Zorici Šarić, koja se inače bavi prodajom nekretnina, a ekipa iz Provjerenog utvrdila je kako se gospođa Zorica Šarić upisala na česticu u susjedstvu gospođe Nevenke na osnovu sudske presude iz lipnja 2021. godine. Tada se upisala na oko sedam tisuća kvadrata poljoprivrednog zemljišta s kojeg je sudskom presudom očistila ostale vlasnike. Zatim je teren očišćen od makije, a oko njega je prokrčen i nasut put.

Gospođa Šarić kaže kako nema veze s tim putem, no sin oštećene Nevenke kaže kako je jasno da s ovdje planira izgraditi autokamp. Osim toga, ista ta gospođa Šarić tvrdi kako je zemlju gospođe Nevenke kupila od općine Tisno, a načelnik Općine Tisno Kristijan Jareb kaže kako prema prostornom planu, na tom području ne smije biti autokamp te da nikada nije čuo za Zoricu i Marina Šarića, a kamoli da je došao njihov službeni zahtjev.

- Znači, kompletan taj dio je zaštićeni obalni pojas, mi smo čak digli kao Općina nekoliko kaznenih prijava prema tim ljudima jer imamo samo tri komunalna redara. Znači, sve što je 70 metara od mora je čak kaznena prijava - dodao je načelnik.

O svemu su obaviješteni policija i DORH.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.