1 min. čitanja

LAKŠE PREKO GRANICE SA BiH

LAKŠE PREKO GRANICE SA BiH
Foto: vlada.gov.hr

U Kozarskoj Dubici u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je održana 19. sjednica Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima.

Riječ je o međuresornom povjerenstvu kojeg čine članovi različitih državnih tijela Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji u svojoj nadležnosti imaju nadzor nad prometom putnika i roba preko graničnih prijelaza, odnosno osiguranje infrastrukturnih uvjeta za siguran i brzi prelazak državne granice.

Cilj Mješovitog povjerenstva jest razmotriti sve zahtjeve jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave te unutar zakonskih mogućnosti iznaći mogućnosti kojima će se olakšati prelazak državne granice, posebice lokalnom stanovništvu koje svakodnevno prelazi državnu granicu.

Na 19. sjednici Mješovitog povjerenstva odlučeno je da se u cilju olakšavanja prelazaka državne granice tijekom turističke sezone uvaže zahtjevi nadležnih policijskih uprava za prekategorizaciju graničnih prijelaza za pogranični promet u međunarodne granične prijelaze te za produžetak radnog vremena pojedinih graničnih prijelaza.

Za područje PU splitsko-dalmatinske odobreno je da se privremeno prekategoriziraju granični prijelazi za pogranični promet Bili Brig-Vaganj, Jovića Most-Čitluk i Slivno-Drinovačko Brdo u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Odluka o prekategorizaciji prijelaza Bili Brig-Vaganj vrijedit će tri mjeseca, a za granične prijelaze Slivno i Jovića Most privremena se prekategorizacija odnosi za vrijeme trajanja turističke sezone, odnosno od 12. srpnja do 12. rujna 2021. godine.

Uz privremenu prekategorizaciju, produljeno je i radno vrijeme pograničnih graničnih prijelaza Aržano Pazar-Vinica, Dvorine-Subašići i Podprolog- Prolog, pa tijekom sezone ti prijelazi rade 24 sata.

Za područje PU dubrovačko-neretvanske donesena je odluka o privremenoj  prekategorizaciji graničnih prijelaza za pogranični promet Gabela Polje I – Gabela, Slano-Orahov Do i Imotica – Duži u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.