2 min. čitanja

Kuća kostrenskih pomoraca

Kuća kostrenskih pomoraca
Foto: Centar kulture Kostrena

KOSTRENA - Kuća kostrenskih pomoraca predstavit će život i ulogu pomoraca u društvu kroz odgovaranje na pitanja tko je pomorac, kako živi, što osjeća i što doživljava, ali i kakav je njegov utjecaj na društvo.

Interpretacijski centar Kuća kostrenskih pomoraca kroz interaktivni pristup predstavlja projekt očuvanja i njegovanja kulturne i tradicijske baštine.

Ovaj centar će na suvremen način predstaviti život i ulogu pomoraca u društvu kroz odgovaranje na pitanja tko je pomorac, kako on živi, što osjeća i što doživljava, ali i kakav je njegov utjecaj na društvo budući da putujući svijetom donosi utjecaje drugih kultura. Također će aktualizirati teme koje su vezane za pomorstvo.

Foto: Centar kulture Kostrena

Provedbom ovog projekta rješava se problem napuštenog i samo djelomično uređenog područja Sv. Barbare koje je dijelom zauzeto industrijom.

Opremanjem i puštanjem u rad Kuće kostrenskih pomoraca u prostoru bivše škole i okolice unaprijedit će se prvenstveno nematerijalna i materijalna kulturna baština općine Kostrena, povećat će se njezina atraktivnost za turističke posjete unutar i izvan sezone, dovest će se turisti u ovo područje, a mještani će imati novi prostor za aktivnosti.

Otvorit će se nove mogućnosti za proširenje turističke ponude i drugih gospodarskih aktivnosti, a sama Kuća kostrenskih pomoraca generirat će, direktno i indirektno, nova radna mjesta, stoji na stranicama Centra kulture Kostrena.

U Kući kostrenskih pomoraca biti će postavljena stalna multimedijalna izložba, jedinstveni interaktivni postav za kojeg se planira da će privući 1.500 posjetitelja godišnje. Povremene izložbe, kojima će se upotpunjavati sadržaji stalnog interaktivnog postava bit će  postavljene dva do tri puta godišnje.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Sućuraj dobiva Interpretacijski centar ribarske baštine
SUĆURAJ - Svrha projekta ‘Promicanje društvene dobrobiti i kulturne baštine u područjima ribarstva i akvakulture’ je urediti trenutni prostor TZ-a Sućuraj u mjesto za interpretaciju svega vezanog uz ribarstvo. Promicanje prirodne odnosno ribarske tradicije ključna je stvar želimo li sačuvati i pota…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.