1 min. čitanja

Kršili mjere odluka Stožera u Rabu, Lošinju, Crikvenici i Novom Vinodolskom

Kršili mjere odluka Stožera u Rabu, Lošinju, Crikvenici i Novom Vinodolskom
Foto: Pixabay

Od ponedjeljka, 21. prosinca na području Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je sedam slučajeva kršenja važećih odluka Stožera civilne zaštite.

U šest je slučajeva riječ je o osobama koje su prekršile važeću mjeru samoizolacije, dok je u jednom slučaju utvrđeno kršenje odluke vezano uz zabranu rada ugostiteljskih objekata, izviještava Primorsko-goranska policija.

Kršenje mjere samoizolacije utvrđeno je kod četvero hrvatskih državljana, u dobi između 26 i 56 godina te kod 56-godišnjeg državljanina Austrije i dvojice državljana Njemačke, starosti 20 i 48 godina.

Kršenje mjera samoizolacije hrvatskih državljana utvrđeno je na području otoka Raba i Lošinja te Crikvenice i Novog Vinodolskog.

Od spomenutih njih dvoje je zaustavljeno u prometu, jedan je došao u policijsku postaju radi predaje zahtjeva za osobne isprave, a drugi kod stomatologa te u ured mirovinskog osiguranja. Trojica stranih državljana u dva su slučaja zatečeni prilikom granične kontrole na izlasku iz Republike Hrvatske,  kojoj su pristupili unatoč važećoj mjeri samoizolacije.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene  Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, i hrvatskim i stranim državljanima izdani su prekršajni nalozi.

Isto tako, u sklopu nadzora provedbe odluka Stožera civilne zaštite, sinoć, 22. prosinca oko 21 sat, policijski službenici su po dojavi građana u ugostiteljskom objektu na području Rijeke zatekli devet gostiju. Zatečenim gostima je naređeno da napuste objekt što su i učinili.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti policija će o ovom događaju dostaviti obavijest državnom inspektoratu u čijoj je nadležnosti daljnje postupanje protiv pravne i odgovorne osobe ovog ugostiteljskog objekta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.