1 min. čitanja

Krivotvorenim ugovorom na sebe upisao vrijedne nekretnine na otoku Lopudu

Krivotvorenim ugovorom na sebe upisao vrijedne nekretnine na otoku Lopudu
Foto: Boris Kačan / Ilustracija

Policijski službenici II Policijske postaje Zagreb, sukladno raspisanoj potrazi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u petak, 13. siječnja na području Zagreba uhitili su 48-godišnjaka koji se sumnjiči za više kaznenih djela i to krivotvorenje isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevaru.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je krivotvorio ugovor o kupoprodaji nekretnina u vlasništvu osobe koje je preminula 2018 g. Radi se o vrijednoj starinskoj kući sa zemljištem na otoku Lopudu. U krivotvorenom ugovoru u kojem je osumnjičeni naveden kao kupac, a preminuli vlasnik kao prodavatelj, osumnjičeni je krivotvorio potpis prodavatelja kao i ovjeru kod javnog bilježnika.

Potom je presliku krivotvorene dokumentacije u studenom 2021. g., priložio zahtjevu Općinskom sudu u Dubrovniku radi uknjižbe prava vlasništva navedenih nekretnina na svoje ime čime je doveo u zabludu djelatnike zemljišnoknjižnog odjela  koji su nekretnine upisali na ime osumnjičenog.

Opisanim kaznenim djelima osumnjičeni je sebi pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist, dok je zakonskim nasljednicima prouzrokovao znatnu materijalnu štetu.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.