2 min. čitanja

Kreće nabava za izvođača radova na jednom od najvažnijih projekata u povijesti Splita

Kreće nabava za izvođača radova na jednom od najvažnijih projekata u povijesti Splita
Foto: Grad Split

SPLIT - Gradska tvrtka Žnjan, kao nositelj koncesije i investitor projekta, objavila je u srijedu prethodno savjetovanje za nabavu izvođača radova na projektu 'Izvođenje radova na uređenju priobalnog pojasa – Žnjanski plato – Grad Split', a kao prvi korak u otvorenom postupku javne nabave.

Riječ je o jednom od najvažnijih projekata u povijesti Splita kojim će svi stanovnici i posjetitelji konačno dobiti uređenu plažu sa svim pripadajućim sadržajima.
Procijenjena vrijednost gore spomenute nabave iznosi 35.000.000,00 eura bez PDV-a, a dio sredstava planira se refundirati iz tzv. ITU mehanizama EU (integrirana teritorijalna ulaganja).

Ova javna nabava obuhvaća pet od šest faza predviđenih projektom te se vrši objedinjeno obzirom da će se radovi izvoditi kontinuirano te da se vremenski preklapaju i nadopunjuju. Predviđeni rok dovršetka radova je 289 dana od dana početka radova, osim za 2. fazu za koju je rok 365 dana. Šesta faza će biti predmet druge javne nabave.

- Natječajna dokumentacija je spremna i nakon prethodnog savjetovanja slijedi raspisivanje nabave za izvođača radova i nadzor. Ovaj projekt je jedan od prioriteta Grada Splita, izuzetno je kompleksan i baš je u ovoj fazi bilo važno da sve pripremimo na kvalitetan način da bi uspješno realizirali projekt. Paralelno se obrađuje i dokumentacija za izdavanje građevinskih dozvola, odnosno u tijeku su određene tehničke dopune i usklađenja prema dostavljenim komentarima i tu sve ide svojim tijekom - rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja Žnjanskog platoa.

Postupak prethodnog savjetovanja pokrenut je prije postupka javne nabave u svrhu pripreme nabave i informiranja svih zainteresiranih gospodarskih subjekata, a na temelju Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) i povezanih propisa i trajat će do 26. lipnja 2023. godine.

Natječajna dokumentacija je dostupna na stranicama EOJN-a te na stranicama tvrtke Žnjan d.o.o. Nakon provedenog savjetovanja, imenovano stručno povjerenstvo razmotrit će pristigle primjedbe i prijedloge, izraditi izvješće te zatim raspisati postupak javne nabave.

Prošlog tjedna izdana je i nepravomoćna dozvola te je odabran izvođač i za tzv. nultu fazu projekta uređenja Žnjanskog platoa čiji je investitor Grad Split, a koja podrazumijeva rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok. Obzirom da je radove potrebno odraditi prije realizacije 1. i 2. faze projekta uređenja Žnjanskog platoa, a radovi neće ometati kupače u korištenju plaže tijekom sezone, s njima će se krenuti najkraćem mogućem roku, javljaju iz Grada Splita.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.