Kradljivac pronađen nakon deset godina

ISTRA - Iako je od počinjenja kaznenog djela prošlo mnogo godina, za policiju je slučaj i dalje bio aktivan te je nakon jednog desetljeća pronašla hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za tešku krađu.

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 25-godišnji hrvatskin državljani počinio kazneno djelo teška krađa.

Sumnjiči ga se da je 28. kolovoza 2013. godine razbio staklena balkonska vrata i ušao u apartman u turističkom naselju na području Umaga. Osumnjičeni je iz apartmana otuđio novac i dva tableta, čime je 51-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više stotina eura.

Budući da je metodama kriminalističke tehnike  potvrđena prisutnost 25-godišnjaka na mjestu događaja, policijski službenici su nad njim proveli kriminalističko istraživanje te će protiv njega podnijeti prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, priopćili su iz policije.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Istarske policajke: volimo poziv koji smo odabrale i obavljamo ga ravnopravno muškim kolegama
One privode, rone, odlično voze motocikl, hvataju kriminalce, čuvaju državnu granicu, savjetuju građane - one su hrvatske policajke. Od prvog ulaska žena u policijske redove prošlo je više od stotinu godina. U Njemačkoj je prva žena s policijskim ovlastima zaposlena 1903. godine, u Americi 1910. go…