1 min. čitanja

Kostrena na sv. Nikolu slavi svoj dan i tradicionalno dariva mališane

Kostrena na sv. Nikolu slavi svoj dan i tradicionalno dariva mališane
Foto: Google Maps / Screenshot

KOSTRENA - U utorak 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, Kostrena slavi Dan Općine. Sv. Nikola tradicionalno se slavi darivanjem pa je Općina Kostrena i ove godine osigurala poklon pakete za sve svoje male sumještane.

Polaznike Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” i učenike Osnovne škole Kostrena pokoni će dočekati u njihovim vrtićkim grupama i razrednim odjeljenjima dok će ostala djeca s područja Kostrene, u dobi od 1 do 10 godina, a koja ne pohađaju vrtić i školu, svoje poklone moći preuzeti dan kasnije, u utorak 7. prosinca od 9 do 11 sati, u predvorju Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz).

Kako i priliči pomorskom mjestu Sv. Nikola će ove godine u Kostrenu doploviti, a doček njegovog broda predviđen je u 10 sati na Veloj rivi u Žurkovu. Osim uživanja u slatkišima i druženju sa sv. Nikolom, mali posjetitelji imat će još jedan zanimljiv zadatak, biti dijelom prve kostrenske milenijske fotografije poznatog hrvatskog fotografa Šime Strikomana.

U 13 sati na mjestu stradavanja borda "Igrane", spuštanjem vijenca u more odat će se počast posadi broda i svim poginulim i nestalim pomorcima. U 14 sati položit će se vijenci na na grobljima u Sv. Luciji, Sv. Barbari i  u lučici Podurinj, a u 18 sati u crkvi sv. Lucije služit će se misa za pomorce i njihove obitelji.

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 19:30 sati, održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena koju će se moći i izravno pratiti na YouTube kanalu općinskog lista i portala Naša Kostrena.

Uz zahvalu kostrenskim udrugama i pojedincima na doprinosu društvenom i kulturnom razvoju Kostrene, Grad Petrinja i Općina Kostrena će na Svečanoj sjednici potpisati Sporazum o suradnji i bratimljenju čime će formalizirati dugogodišnje prijateljstvo.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.