1 min. čitanja

Kontejnerski prijevoznici zaradili više od Facebooka, Amazona, Netflixa i Googlea zajedno!

Kontejnerski prijevoznici zaradili više od Facebooka, Amazona, Netflixa i Googlea zajedno!
Foto: Wikimedia

Nevjerojatni podaci o zaradi u pomorskoj industriji stižu i ove godine. Naime, brodari koji se bave prijevozom kontejnera sada zarađuje više od mnogih najpoznatijih imena Big Tech-a, javlja Splash247.

Stručnjak za pomorsku industriju John McCown, koji je na čelu Blue Alpha Capitala u SAD-u, zbrojio je zajedničku dobit brodara u trećem kvartalu i usporedio ih sa zvijezdama interneta kao što su Facebook, Amazon, Netflix i Google, zajedno poznati pod skraćenicom FANG, prenosi Pomorac.hr.

Dobit od 48,1 milijarde dolara u trećem kvartalu bila je gotovo 50% veća od ukupne dobiti FANG-a. U usporedbi s ogromnim zaradama Applea i Microsofta zajedno, profit koji je ostvaren u grani kontejnerskog prijevoza i dalje je gotovo 15% veći. Dakle, prijevoznici su mogli uživati u sjajnoj i rekordnoj godini. Podsjetimo, kompanije su na dobrom putu da ostvare kombiniranu dobit od 200 milijardi dolara.

Foto: Tim Easley/Unsplash

– Zaokret u nedavnim rezultatima u kontejnerskom brodarstvu je neviđen. Gotovo da nema industrije koja je tako naglo porasla u svojim neto financijskim rezultatima – naveo je McCown u novom izvješću objavljenom tijekom vikenda.

Izvanredna dobit koju su svjetski brodari zabilježili ove godine – u kombinaciji s ozbiljnim padom razine pouzdanosti rasporeda – izazvala je bijes pošiljatelja, a mnoge regulatorne agencije pomno ispituju poslovanje brodara i saveza u kojima se nalaze.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.