2 min. čitanja

KONFERENCIJA U RIJECI Kulturna i povijesna baština su IN!

KONFERENCIJA U RIJECI Kulturna i povijesna baština su IN!
Foto: TZ Rijeka

Konferencija valorizacije kulturno povijesne i sakralne baštine u turizmu, održat će se u Rijeci 13. i 14. lipnja 2024. godine s ciljem ponuditi inovativne strategije za kreiranje premium turističke ponude kulture u turizmu.

KultuRi se organizira u Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine, u impozantnoj industrijskoj palači - Palači šećera, najvrjednijem izlošku Muzeja grada Rijeke i novoj turističkoj atrakciji, uz Dan grada Rijeke i blagdan sv. Vida.

U prvi plan KultuRi pozicionira odgovoran odnos žitelja destinacije i industrije turizma prema bogatoj baštini, kulturnom i tradicijskom nasljeđu kao osnovi za očuvanjem identiteta, temelju na kojem se danas razvija posebno vrijedna cjelogodišnja turistička ponuda, istovremeno osnažuje i gospodarski razvoj.

S obzirom da 40% međunarodnih putovanja nose komponentu kulture, također i na intenzivan rast turističke Hrvatske, recentne statistike ukazuju na porast zanimanja turista za kulturno-povijesnom baštinom.

Koncept programa KultuRi postavljen je kao poticaj primjerenoj valorizaciji i promociji kulturne baštine, uz prirodnu baštinu, primarnom turističkom resursu. Pripremljena su edukativna predavanja atraktivnih tema uz formule realiziranih projekata. Program nudi inovativne marketinške strategije i metode za kreiranje moderne, premium turističke ponude, privlačne zahtjevnijem gostu i tržištu.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.