Komadina o zagađenosti mora kod LNG terminala: "Sve upućuje na ispuštanje balastnih voda!"

OMIŠALJ - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina se osvrnuo na informaciju u javnosti o navodnom zagađenju u blizini LNG terminala u Omišlju, zbog čega je zatražio analizu mora od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.  

- Svi su uzorci pokazali da nema biološkog zagađenja niti klora, dok je jedan uzorak, uzet s 500 m udaljenosti od terminala, pokazao velik broj mrtvih mikroorganizama što navodi na sumnju da je neki brod ispustio balastne vode - izvijestio je Komadina.

Ujedno je upozorio da se u javnosti ne plasiraju neistinite tvrdnje kako je Primorsko-goranska županija bila protiv LNG terminala, te podsjetio da je Županija zastupala ideju kopnenog terminala koji će primjenjivati najviše ekološke standarde.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Novo veliko onečišćenje mora kod Omišlja i Njivica, LNG Hrvatska : “To nema veze s nama”
OMIŠALJ - Nema uljnog filma, a teško i nikako da je sada, u veljači, u pitanju pojava kolokvijalno znana kao cvjetanje mora. Što se to onda protezalo po površini mora duž Omišaljskog zaljeva u srijedu, što su zabilježile fotografije građana i eko aktivista, nema jasnog odgovora. Ono što se zna