Koliko košta najskuplji sladoled na svijetu?

Sa svojih 6200 eura po kuglici, sladoled okusa Byakuya dobio je svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najskuplji sladoled na svijetu. Okus ove delicije usavršavao se godinu i pol.

Kako bi osmislila ovaj sladoled, japanska tvrtka Cellato iskoristila je neke od najrjeđih i najluksuznijih sastojaka na svijetu. Okus koji cijene 6200 eura po kuglici nazvali su Byakuya.

Ova delicija sadrži bijeli tartuf iz Albe, najcjenjeniji na svijetu, parmigiano reggiano i sake kasu, nusproizvod proizvodnje sakea. Byakuya je zbog cijene Cellatu omogućio ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, prenosi Luxury Launches.

U izradi ovog sladoleda sudjelovao je i Tadayoshi Yamada, ugledni japanski kuhar. Njegov zadatak bio je spojiti najbolje europske i japanske okuse u jedinstveni rezultat. Prema obrazloženju iz Guinnessove knjige rekorda, okus Byakuye usavršavao se više od godinu i pol.

Tim Guinnessovih sudaca koji je probao Byakuyu okus je opisao kao "kompleksan, bogat i tartufiran, s notama parmezana i sakea, što kulminira veličanstvenim iskustvom".

Iz Cellata su najavili da će na tržište poslati još luksuznh sladoleda, od šampanjca i kavijara, a možda pokušati srušiti i novi rekord.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Hoće li i sladoled uskoro postati luksuz? - Kugla u Šibeniku ide i do 3,5 eura!
Datumima na kalendaru, polako i uz obilje kiše, ali ipak sigurno, približavamo se ljetu i svemu što ono donosi. Kupanje, sunčanje, večernje šetnje rivom i uživanje u omiljenom ljetnom osvježenju - sladoledu. U Krešimirovom gradu turista je svakim danom sve više, štekati se otvaraju, među njima i sla…
U Istri cijene lete u nebo – kuglica sladoleda prati litru benzina, a za pizzu ćemo izdvojiti čak 80 kuna | | Morski HR
Strahoviti val poskupljenja namirnica i energenata doveo je i do porasta cijena brojnih proizvoda i usluga, što se, naravno, najviše odrazilo na ugostiteljske objekte, pa tako i na džepove