1 min. čitanja

Kod Suska potonula brodica za prijevoz komunalnog otpada

Kod Suska potonula brodica za prijevoz komunalnog otpada
Foto: MMPI

U jutarnjim satima jučer je kod otoka Suska potonula brodica specijalizirana za prijevoz komunalnog otpada, pri čemu srećom nije bilo stradalih niti ozlijeđenih, a more nije onečišćeno.

Incident su potvrdili službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), koji su odmah izvijestili nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, prenosi Zadarski List.

Brodica, duljine 13 metara bila je u vlasništvu domaće firme te je obavljala prijevoz komunalnog otpada između otoka Suska, Unija i Malog Lošinja. U trenutku nesreće na brodici su se nalazile dvije osobe, zapovjednik i član posade, obojica državljani Republike Hrvatske, koji su prošli neozlijeđeni.

Prema informacijama koje su zaprimili nadležni u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka, nesreća se dogodila oko 10:22 sati. Službenici Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj odmah su se uputili na mjesto nesreće kako bi proveli preliminarni očevid.

- Na poziciji nesreće ustanovili smo da je brodica u potpunosti potonula. Srećom, nije primijećeno nikakvo onečišćenje mora - izjavio je jedan od službenika ILK Mali Lošinj.

Vlasniku brodice je naloženo poduzeti komercijalno vađenje i tegalj potonule brodice, što će se provesti sukladno nalogu Ispostave lučke kapetanije Mali Lošinj.

Detaljna istraga će nastaviti s ciljem utvrđivanja točnih uzroka potonuća, a rezultati će biti poznati nakon završetka očevida, prenosi Zadarski List.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.