1 min. čitanja

Kod Stona uhvaćeni krijumčari ljudima

Kod Stona uhvaćeni krijumčari ljudima
Foto: Google Earth / Screenshot

STON - U večernjim satima u nedjelju, 15. listopada, policijski službenici Policijske postaje Ston su, obavljajući nadzor državne granice, u blizini granične crte zatekli tri muške osobe.

Budući se u konkretnom slučaju posumnjalo u nezakoniti prelazak državne granice, policija je svu trojicu muškaraca uhitila i dovela u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 46-godišnji državljanin RH i 27-godišnji državljanin BiH, prema prethodnom dogovoru i iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, šumskom stazom uveli stranog državljanina iz pravca BiH, iako su znali da se radi o stranom državljaninu koji ne ispunjava uvjete za ulazak i boravak na području RH.

Nakon što su ušli u RH, namjeravali su ga predati trećoj osobi koja ga je trebala prebaciti u zapadnoeuropske zemlje.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj državljanin RH i državljanin BiH su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se prema stranom državljaninu postupilo sukladno Zakonu o strancima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.