1 min. čitanja

Kod Rovanjske poginuo ronilac

Kod Rovanjske poginuo ronilac
Foto: Pixabay / Ilustracija

ROVANJSKA - U srijedu, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

Doznajemo i da da se radi o 36-godišnjem iskusnom roniocu iz Zadra, inače ocu petoro malodobne djece.

Traganje za nestalim roniocem s bocama, državljaninom Republike Hrvatske pokrenuto je jučer, 1. svibnja u 17.40 sati, kada je u MRCC Rijeka posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar zaprimljena dojava o nestanku.

Na osnovu dostupnih podataka ronilac je ronio kod mjesta Rovanjska, nedaleko mjesne plaže, gdje su pripadnici specijalne ronilačke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, temeljem dojave pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), sinoć oko 21.00 sat pronašli tijelo nestalog u moru, na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metaraa. 

Akcija traganja i spašavanja za nestalim roniocem koordinirana je iz MRCC Rijeka u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar, Ispostavom lučke kapetanije Starigrad – Paklenica, Postajom pomorske i aerodromske policije PPAP Zadar, pripadnicima ronilačke jedinice MUP-a, službenicima Policijske uprave Zadarske, pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja i mještanima, koji su u traganju sudjelovali vlastitim brodicama.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.