1 min. čitanja

Kod Promajne spasili Čehinju s dvoje male djece: "Sjeli na SUP i bura ih odnijela milju od obale!

Kod Promajne spasili Čehinju s dvoje male djece: "Sjeli na SUP i bura ih odnijela milju od obale!
Foto: Makarska danas

PROMAJNA - Zahvaljujući brzoj reakciji Ante Ćapina iz Promajne i gosta Andrzeja Blaszczaka, u popodnevnim satima utorka spašena je majka s dvoje male djece u dobi od 3 i 5 godina. Što se događalo i kako je sve završilo ispričao je Ćapin za Makarsku danas koji je još uvijek pod dojmom akcije spašavanja.

– U utorak popodne na udaljenosti malo većoj od 1 Nm od obale, ispred lučice u Promajni, moj gost Andrzej Blaszczak i ja spasili smo s njegovim gliserom majku s dvoje malodobne djece. Bile su na dasci za veslanje (SUP) i jaka bura ih je odnijela već za minutu daleko u kanal. Mi smo ležali na žalu kad se pojavio muškarac koji je paničario i hvatao se za glavu trčeći s mula prema gostioni Azimut.

Drugi ljudi su gledali u pravcu mora i vidio sam malu crnu točku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču. Viknuo sam Andreju “brzo pali gliser” i u tom trenu je vidjevši nas doplivao i taj čovjek koji je rekao da mu je na dasci žena i dvi male curice. Prošlo je par minuta dok ih nismo uočili u vjetrovitom i valovitom moru.

Kad smo došli blizu njih brzo smo ih podignili u gliser i polako se probijajući i kroz velike valove i jaki vjetar vratili nazad u lučicu. Tek mi se sad vratio život. Sreća da je mlada Čehinja iz Praga ostala prisebna u toj nevolji i držala ravnotežu na dasci te grlila obe curice. A sretni tata je ljubio sve tri kad su se ukrcale u gliser, ispričao nam je Ćapin kojega je otac spašenih djevojčica počastio bocom vina.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.