Kod Lošinja pronađena glavata želva u predkomatoznom stanju

LOŠINJ - Mlada glavata želva pronađena je u izuzetno lošem stanju, a tijek liječenja ovisit će o rezultatima daljnjih pretraga. Kornjača je nazvana Jerry, prema jednom od istraživača koji ju je zamjetio.

Tijekom terenskog istraživanja s istočne strane otoka Lošinja istraživači Instituta Plavi Svijet pronašli su mladu glavatu želvu u predkomatoznom stanju, punu obraštaja i kroničnih nekrotizirajućih kožnih lezija.

- S obzirom na prvotno stanje, posumnjali smo na sindrom iscrpljenosti morskih kornjača čiji je uzrok još uvijek nepoznat, iako ima visoku stopu uginuća. Nakon zaprimanja u naše Oporavilište za morske kornjače određena joj je početna terapija, koja će nadamo se dovesti do poboljšanja njezinog općeg zdravstvenog stanja - objavio je na svojim stranicama Institut Plavi Svijet.

Foto: Institut Plavi Svijet / Facebook

Tijek liječenja ovisit će o rezultatima daljnjih pretraga, navode. Prema jednom od istraživača koji ju je unatoč lošoj vidljivosti opazio na površini mora, kornjača je nazvana Jerry.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Ližnjanu pronađena mlada letargična i pothlađena želva
U pulski Centar za oporavak morskih kornjača pristigla je mlada glavata želva „Silvia“, dužine 27 cm, širine 23.5 i starosti otprilike 2-3 godine. Jedinka je pronađena u Ližnjanu, letargična i u teškom stupnju pothlađenosti. Zahvaljujući brzoj i promptnoj reakciji nalaznika, jedinka je u vrl…
Zahvaljujući ribarima, zbrinute kornjače koje su progutale ribolovni alat
LOŠINJ - U samo nekoliko dana, zahvaljujući savjesnim ribarima, na lošinjskom su području dvije kornjače stručno zbrinute zbog gutanja ribolovnog alata. - Početkom tjedna zaprimili smo još jednu morsku kornjaču koja je stradala interakcijom s ribolovnim alatima. Kornjača je u ponedjeljak opažena ka…