1 min. čitanja

„Klapski pop” ponovo na pozornici VDP-a u Kaštelima za jubilarnu 25. godišnjicu festivala

„Klapski pop” ponovo na pozornici VDP-a u Kaštelima za jubilarnu 25. godišnjicu festivala
Foto: VDP / Cropix

KAŠTEL KAMBELOVAC - Nakon devet godina festival Večeri dalmatinske pisme Kaštela ima novog ravnatelja i novog umjetničkog ravnatelja.

Na nedavno održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini Udruge VDP, Upravni odbor na čelu s predsjednikom Dinom Šimerom podnio je neopozive ostavke, a ostavku je podnio i umjetnički ravnatelj Vinko Didović.

Skupština udruge odabrala je novo vodstvo, jednoglasno je potvrđen novi predsjednik udruge i ravnatelj festivala Josip Bralić, dok će umjetnički ravnatelj u narednom razdoblju biti Andrija Akrap (mag. mus). Obojica imaju višegodišnje iskustvo pjevanja u kaštelanskim klapama (klape Mastrinka, Vitturi i sv. Jeronim odnosno klapa Cambi) i aktivni su u društvenim događanjima grada Kaštela.

Novo vodstvo zahvalilo se prethodnicima na odlično odrađenom poslu, vremenu i energiji koju su utkali u ovu vrijednu klapsku priču, te najavilo nove smjerove festivala.

- Odlučeno je da će se i ove godine održati dvije večeri, jedna revijalnog karaktera, dok će druga biti natjecateljska. Novost je ponovno vraćanje kaštelanskog đira „klape pivaju pop“ na Festival, odnosno večer novih skladbi. Na taj način želimo pružiti svim klapama i autorima mogućnost da budemo „odskočna“ daska za neke nove klapske hitove poput More (Spalatos), Ljubi me (Kaše), Proplakat će srce (Šufit), Vratit će se naša dica (Munita) i mnoge druge – rekao nam je Josip Bralić, novoizabrani ravnatelj Festivala.

Andrija Akrap, novi umjetnički ravnatelj festivala, je najavio da će se vrlo skoro objaviti natječaj za nove skladbe, te se ovim putem pozivaju klape da se prijave i tako zajedno proslavimo jubilarno 25. izdanje festivala Večeri dalmatinske pisme.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.